YERLİ ERP SİSTEMLERİNE 25 MİLYON HİBE DESTEĞİ

YERLİ ERP SİSTEMLERİNE 25 MİLYON HİBE DESTEĞİ

YERLÄ° ERP SÄ°STEMLERÄ°NE 25 MÄ°LYON HÄ°BE VE AR-GE DESTEĞİ Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, dijital dönüÅŸümde önemli araçlardan biri olan "kurumsal kaynak yönetimi (ERP)" sistemlerinde, yerli ve milli çözümlerin geliÅŸtirilmesine yönelik destek programı baÅŸlattı.

Bakanlık, iÅŸletmelerin tedarikten muhasebeye, üretimden insan kaynaklarına kadar tüm süreçlerini etkin ve verimli yürütmesini saÄŸlayan ERP sistemlerinde stratejik bir ihtiyacı karşılamak için harekete geçti.

Özellikle savunma sanayisi gibi önemli alanlardaki büyük iÅŸletmelerin yabancı ürünlere bağımlılığını ortadan kaldırmak amacıyla ERP Sistemleri Destek Programı baÅŸlatıldı.

DÄ°JÄ°TAL DÖNÜÅžÜM

Programla son yıllarda kritik verilerin güvenliÄŸi gibi nedenlerle stratejik açıdan önemi artan ERP sistemlerinde, bilinen sistemlerle rekabet edebilecek özelliklerde bir ürünün geliÅŸtirilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda, geliÅŸtirilecek ürünün açık kaynak olarak tüm firmaların kullanımına açılmasının saÄŸlanması planlanıyor. Yerli olmasıyla hem büyük kritik iÅŸletmelerde stratejik bir ihtiyacın giderilmesi hem de ERP kullanımının yaygınlaÅŸmasıyla iÅŸletmelerin dijital dönüÅŸümünün hızlandırılması amaçlanıyor.

HİBE DESTEĞİ VE AR-GE TEŞVİĞİ

Rekabet öncesi iÅŸ birliÄŸi yaklaşımının benimsendiÄŸi destek programında, en az iki geliÅŸtirici firmayla bir kullanıcı firmanın birlikte proje yürütmeleri gerekiyor. Öte yandan, proje sonunda geliÅŸtirilen ürünün kodlarının açık kaynakta paylaşılması zorunluluÄŸu bulunuyor. Bu sayede,yerli olacak projeyi geliÅŸtiren firmaların yanında tüm teknoloji ekosistemi bu ürünü kullanabilecek ve hizmet sunabilecek.

PROJE BAÅžINA 25 MÄ°LYON LÄ°RAYA KADAR HÄ°BE

Programda, Bakanlık tarafından saÄŸlanacak destek ise konunun önemine uygun belirlendi. Proje başına 25 milyon liraya kadar hibe desteÄŸi verilebilecek. Ayrıca, projelerde yapılacak harcamalar için Ar-Ge vergi teÅŸvikleri uygulanabilecek.

Bu kapsamda destek programı için 30 Eylül'e kadar baÅŸvuruda bulunulabilecek. BaÅŸvuru ve detaylı bilgilere " rip.sanayi.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.


Kaynak : Sanayi Bakanlığı

Destek : PROTÄ°ME