TKDK DESTEĞİ 10 PUAN ARTTIRILDI

TKDK DESTEĞİ 10 PUAN ARTTIRILDI

Trabzon’da yapılan izleme toplantısında, IPARD II kapsamında verilen tarımsal iÅŸletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar tedbiri için baz hibe oranının yüzde 40'dan yüzde 50'ye yükseltilmiÅŸ. Tekrar yükselmesi yatırımcılar tarafından  güzel olmuÅŸ diye karşılandı.
 

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin açıklamalarına yer verilen Bakanlık açıklamasında, tarımsal iÅŸletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar tedbiri için baz hibe oranının yüzde 40'tan 50'ye yükselmesine karar verildiÄŸi vurgulanarak ÅŸu ifadeler yer aldı: Kırsala destekte hibe oranı 10 puan artırıldı. Gerçek kiÅŸi baÅŸvurularında ise bu oran yüzde 55 olarak belirlendi.


YENÄ° ORAN

Bu deÄŸiÅŸiklikle mevcut tesis ve yeni kurulum iÅŸletme arasındaki yüzde 10 hibe desteÄŸi oranı farkı da ortadan kalkmış oldu. Ayrıca, 40 yaÅŸ altı baÅŸvurular ile daÄŸlık alanda yapılacak yatırımlar için ilave yüzde 5 hibe oranı devam edecek. Üretici örgütü ve kooperatiflere yüzde 60 hibe oranı uygulaması da sürecek. Yine hali hazırda kadın giriÅŸimcilere sıralama kriterlerinde 10 puanlık avantaj da devam edecek. Resmi Sürecin Ardından YürürlüÄŸe Girecek Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, resmi sürecin ardından hibe oranındaki artışın yürürlüÄŸe gireceÄŸini belirtti.

 

IPARD, Avrupa BirliÄŸi (AB) tarafından aday ve potansiyel adayhttps://www.protimeas.com/tarim-ve-kirsal-kalkinmayi-destekleme-kurumu-tkdk-/destekler/36 ülkelere destek olmak amacıyla oluÅŸturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) Kırsal Kalkınma bileÅŸenidir. IPARD, Avrupa BirliÄŸi’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda

politika geliÅŸtirilmesini desteklemeyi amaçlamaktadır.
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun destekleri ile istihdam artmaya devam ediyor.
 
Hibeler ile ildeki üreticiler tesislerini modernleÅŸtiriyor. Bu sayede üretim standartı ve kalitesi artıyor.