NEFES KREDÄ°SÄ° KÄ°MLERE VERÄ°LECEK? NEFES KREDÄ°SÄ° BAÅžVURUSU NE ZAMAN?

NEFES KREDÄ°SÄ° KÄ°MLERE VERÄ°LECEK? NEFES KREDÄ°SÄ° BAÅžVURUSU NE ZAMAN?

Hazineden Nefes Kredisi açıklaması kimlere verilecek? Nefes Kredisi baÅŸvurusu ne zaman?

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın son Kabine toplantısının ardında 'müjde' olarak açıkladığı 'Nefes Kredisi' ile ilgili gözler baÅŸvuru tarihlerine çevrildi. Hazineden Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda kamu ve özel bankaların desteÄŸi ile verilecek kredide düÅŸük faiz imkanı sunulacak. Ä°ÅŸ dünyasının rahat bir nefes almasını saÄŸlayacak kredi baÅŸvuruları ile ilgili detaylar araÅŸtırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı pandemide etkilenen ÅŸirketlere kullandırılacak nefes kredisinin detayları belli oldu. Peki, Nefes Kredisi kimlere verilecek? Nefes Kredisi baÅŸvurusu ne zaman? Nefes kredisi baÅŸvurusu nasıl yapılır? Esnafa Nefes Kredisi verilecek mi? Nefes Kredisi faiz oranı ne? Ä°ÅŸte Nefes Kredisi ÅŸartları...

UYGULAMA TAKVÄ°MÄ°

Hazine ve Maliye Bakanlığı, corona virüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBÄ°'lere uygun koÅŸullarda finansman desteÄŸi saÄŸlamak amacıyla 2021 Nefes Kredisinin, 10 bankanın katılımı ile TOBB ve KGF iÅŸbirliÄŸinde 1 Haziran 2021 itibarı ile uygulamaya alınacağını açıkladı.

NEFES KREDÄ°SÄ° BAÅžVURUSU NASIL YAPILIR?

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın açıkladığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen nefes kredisi, kobilere düÅŸük faizli kredi imkanı saÄŸlıyor. Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi, Kredi Garanti Fonu ve DenizBank arasında yapılan bir anlaÅŸma ile verilen bir kredidir.

NEFES KREDÄ°SÄ° KÄ°MLERE VERÄ°LECEK?

Nefes kredisi 6 ay ödemesiz olup ilk taksitler 2022'de baÅŸlayacak Kredi geri ödemeleri 12 eÅŸit taksitte yapılacak. Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon lira altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre yüzde 25 kayıp yasayan; Ticaret, Deniz Ticaret, Sanayi, Ticaret ve Sanayi veya Ticaret Borsası'na kayıtlı üyelere iÅŸletme sermayesi finansman imkânı saÄŸlanacak.

2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan işletmelere azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira arasında olan KOBİ'ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek. TOBB ve Oda / Borsalar da kaynaklarını bu bankalarda değerlendirerek projeye katkı sunacak.

 

NEFES KREDÄ°SÄ° FAÄ°Z ORANI ?

Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen nefes kredisi iÅŸletmelere düÅŸük faizli kredi imkânı sunuyor. Nefes Kredisi yıllık faiz oranı yüzde 17.5 olacak. Kredi Garanti Fonu (KGF) garantisi ile verilecek.

NEFES KREDÄ°SÄ° BAÅžVURUSU NE ZAMAN?

Hazine ve Maliye Bakanlığı pandemide etkilenen ÅŸirketlere kullandırılacak nefes kredisinin ayrıntılarını açıkladı. Uygulama 1 Haziran'da devreye girecek.