Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)

TR82 Bölgesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine yönelik Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından düzenlenen Vocathlon 2020 Programı baÅŸvurulara açıldı.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “Kadınların ve Gençlerin Ä°ÅŸgücü Potansiyelinin GeliÅŸtirilmesi Sonuç Odaklı Programı” kapsamında düzenlenen “Vocathlon 2020: Mesleki GiriÅŸim Maratonu” Programı, aralık ayının 4-6 tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl ikincisi düzenlenecek program ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öÄŸrenim gören gençlerde giriÅŸimcilik kültürünün oluÅŸturulması için, gençlerin çevrelerindeki sorunları tanımaları, bu sorunlara yönelik çözümler geliÅŸtirerek iÅŸ ve proje fikirleri geliÅŸtirmeleri amaçlanıyor.

Programa Başvurular Alınmaya Başladı

Gençlerin fikirlerini gerçeÄŸe dönüÅŸtürme yolunda tüm basamakları yaÅŸayarak görmelerini, fikirlerinin sektörün ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamayacağını ölçebilmelerini saÄŸlayan Vocathlon Programı’na katılmak isteyen gençler baÅŸvurularını www.vocathlon.org web sitesi üzerinden 12-18 Ekim 2020 tarihleri arasında yapabilecekler.

Yarışmada Dereceye Giren Projeler Ödüllendirilecek

Vocathlon 2020 Programı kapsamında sürdürülebilirliÄŸinin saÄŸlanması ve geliÅŸtirilecek iÅŸ ve proje fikirlerinin baÅŸarılı sonuçlara ulaÅŸabilmesi amacıyla baÅŸarı elde eden takımlar ödüllendirilecek.

Bu amaçla jüri tarafından yapılan deÄŸerlendirme sonrasında dereceye giren ilk üç takıma, bir sonraki yıl aynı iÅŸ fikri ve projeyle ulusal veya uluslararası yarışmalara katılım saÄŸlamak, ticari amaçlı prototip geliÅŸtirmek üzere Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından maddi destek saÄŸlanacak. 

Ayrıca Kastamonu Teknokent tarafından mansiyon ödülü olarak yine bir sonraki yıl içerisinde bir projeye (gerekli koÅŸullar saÄŸlandığı taktirde) patent desteÄŸi saÄŸlanacak ve dereceye giren ilk üç takımın iÅŸ fikirleri Kastamonu Teknokent GiriÅŸim Vadisi Kuluçka Merkezi tarafından düzenlenecek olan hızlandırma programına doÄŸrudan katılma imkânı sunulacak.

KUZKA ile Kastamonu, Çankırı ve Sinop Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlükleri iÅŸ birliÄŸinde düzenlenen program kapsamında,

TR82 Bölgesinde bulunan meslek liselerinden alınacak baÅŸvurular, yapılacak deÄŸerlendirme sonrasında deÄŸiÅŸen teknolojiyi yakından takip eden, takım çalışması yapabilen, motivasyonu yüksek, dinamik, yaratıcı ve yenilikçi ürün ve hizmet tasarımı üzerine projelerde aktif olarak çalışan 10 öÄŸretmenin ve 50 öÄŸrencinin programa takımlar halinde katılması hedefleniyor.

kaynak : kuzka.gov.tr