KOSGEB DESTEĞİ NASIL ALINIR

KOSGEB DESTEĞİ NASIL ALINIR

Hayalindeki iÅŸyerini kurmak isteyen ancak bunun için yeterli sermayesi olmayan kiÅŸilerin imdadına KOSGEB yetiÅŸiyor. KOSGEB bazı ÅŸartları saÄŸlayan kiÅŸilere destek sunuyor. Böylece devlet destekli iÅŸyeri açabilmek için kiÅŸiler büyük bir fırsat elde edebiliyor. Bu devlet desteÄŸinden de yararlanmak için KOSGEB’e baÅŸvuruda bulunulması gerekiyor.

KOSGEB Ä°ÅŸyeri Açmak Ä°steyenlere Ne Kadar Destek Veriyor?

KOSGEB’in iÅŸyeri açmak için verdiÄŸi desteklerden bir tanesi hibedir. KOSGEB’ten destek almayı planlayan kiÅŸiler hibe baÅŸvurusunda bulunabilirler. Bu hibelerin geri ödemesi yoktur. Bunun yanı sıra KOSGEB kredi desteÄŸi de veriyor. Bu desteÄŸin ise geri ödemesi bulunuyor. Ancak bu geri ödemeler sırasında herhangi bir faiz iÅŸlenmiyor. Bu sayede de iÅŸyeri sahibi olmak isteyen kiÅŸiler kredi taksitlerini rahat bir ÅŸekilde ödeyebiliyor. 

KOSGEB Desteği Alma Şartları Nelerdir?

KOSGEB desteÄŸi alma koÅŸulları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması vardır. KOSGEB’in destek programlarına dahil olabilmek için bazı koÅŸulların saÄŸlanması gerekir. Bu koÅŸulları saÄŸlamayan kiÅŸiler ise desteklerden yararlanamaz. KOSGEB desteÄŸini alabilmek için aranan diÄŸer ÅŸartlar ise ÅŸu ÅŸekildedir:

•    18 yaşından büyük olmak,
•    Daha önce KOSGEB desteÄŸinden yararlanmamış olmak,
•    Uygulamalı giriÅŸimcilik eÄŸitimini baÅŸarıyla tamamlamış olmak,
•    KOSGEB’in desteklediÄŸi sektörlerden birisinde faaliyet gösteriyor olmak.

KOSGEB’in hangi sektörlere destek verdiÄŸinin öÄŸrenmek isteyen kiÅŸiler internet sitesini ziyaret edebilir. KOSGEB’in internet sitesinde desteklenen sektörlerin tam listesi mevcuttur. 

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine Nasıl Başvurulur?

Uygulamalı giriÅŸimcilik eÄŸitimi baÅŸvurusu e devlet üzerinden yapılabiliyor. KOSGEB desteÄŸini alabilmek için bu eÄŸitime katılması ve eÄŸitimi baÅŸarıyla tamamlayıp sonunda sertifika alınması ÅŸarttır. Devlet destekli iÅŸyeriaçabilmenin temel ÅŸartlarından bir tanesi budur. 32 saatlik bu eÄŸitim boyunca kursiyerlere bir iÅŸyerinde olması gereken temel unsurların neler olduÄŸuna dair bilgi verilir. Ayrıca eÄŸitimde risk yönetimi konusunda da dersler mevcuttur. Bu eÄŸitime katılmak için de e devletten baÅŸvuru yapılması gerekir. E devletsistemine ÅŸifre, internet bankacılığı, mobil imza, TC kimlik kartı bilgilerinden birisi ile giren kiÅŸiler daha sonrasında Uygulamalı GiriÅŸimcilik EÄŸitimi Katılımcı BaÅŸvurusu ekranını açmalıdır. Bu ekrandaki bilgiler doldurularak baÅŸvuru gerçekleÅŸtirilebilir. 

Vakıfbank iÅŸyeri kredisi miktarı iÅŸyerinin ekspertiz deÄŸerinin %75’i kadardır. Devlet desteÄŸinin yanı sıra iÅŸyeri açabilmek için bankalardan kredi almayı düÅŸünen kiÅŸilerin baÅŸvurabilecekleri adreslerden bir tanesi Vakıfbank’tır. Vakıfbank iÅŸyeri sahibi olmak isteyen kiÅŸilere uygun faiz oranıyla kredi veriyor. Satın alınacak olan iÅŸyerinin ekspertiz deÄŸerinin %75’i Vakıfbank’tan müÅŸterilerine kredi olarak saÄŸlanıyor. Ayrıca bu krediyi alabilmek için de iÅŸyerinin kat mülkiyeti ya da kat irtifakı tapusunun olması gerekiyor. Vakıfbank’ın iÅŸyeri kredisine baÅŸvurmak isteyen kiÅŸiler de en yakın Vakıfbank ÅŸubesine gitmelidir. 

Halkbank’ın giriÅŸimci kredisi baÅŸvuru belgelerinden bir tanesi kredi baÅŸvuru formudur. Halkbank giriÅŸimcilik yaparak bir iÅŸyeri açmayı planlayan müÅŸterilerine kredi sağılıyor. Bu krediyi alabilmek için de baÅŸvuru formunun eksiksiz bir ÅŸekilde doldurulması gerekiyor. Bunun yanı sıra banka kredi baÅŸvurusu için ÅŸu belgeleri talep ediyor:

•    TC kimlik fotokopisi,
•    EÄŸitimin durumunu gösteren belge,
•    Ticaret sicil gazetesi.

Devlet destekli iÅŸyeri açmanın yanı sıra bankadan kredi alarak bir iÅŸyeri kurmayı düÅŸünen kiÅŸiler çoÄŸunlukla Halkbank’a baÅŸvurur. Bunun da temel nedeni bankanın uygun faiz oranı ve ödeme seçeneÄŸi sunmasıdır. Bu kredinin faiz oranlarına dair bilgi almak isteyen kiÅŸiler ise en yakın Halkbank ÅŸubesi ile iletiÅŸime geçmelidir.