KOBİ’lere İstihdam Destek Kredisi

KOBİ’lere İstihdam Destek Kredisi

Kamu bankalarından KOBÄ°’lere Ä°stihdam Destek Kredisi

Kamu bankaları ilave istihdam saÄŸlama potansiyeli olan firmalara uzun vadeli iÅŸletme kredisi kullandırılmasına yönelik dört yeni ürünü hayata geçirdi.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ilave istihdam saÄŸlama potansiyeli olan firmalara düÅŸük maliyetli ve uzun vadeli iÅŸletme kredisi kullandırılmasına yönelik dört yeni ürünü hayata geçirdi.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından Ä°stihdam Odaklı Ä°ÅŸletme Kredisi'ne yönelik ortak bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, ekonominin istikrarlı büyümesi ve geliÅŸmesi için mevcut istihdama, iÅŸ gücüne saÄŸlıklı ve sürdürülebilir katkı saÄŸlanması gerektiÄŸi vurgulanarak, "Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından ilave istihdam saÄŸlama potansiyeli olan firmalara 2 yıla varan anapara ödemesiz dönemli, 5 yıla kadar vadeli, uygun koÅŸullarda, düÅŸük maliyetli ve uzun vadeli iÅŸletme kredisi kullandırılmasına yönelik dört yeni ürün hayata geçirilmiÅŸtir" ifadeleri kullanıldı.

I-Ä°stihdam Odaklı Ä°ÅŸletme Kredisi - Ä°malat Sanayi Sektörü

SeçilmiÅŸ emek yoÄŸun imalat sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren, en az 10 çalışanı olan ve 3 ay içinde en az 5 kiÅŸi ilave istihdam artışını taahhüt eden müÅŸteriler yararlanabilecek olup, istihdam artışının kredi vadesi boyunca korunması gerekecektir. Ä°lave istihdam başına kredi tutarı tekstil ve konfeksiyon için 100 Bin TL, diÄŸer imalat sanayi sektörleri için 200 Bin TL’dir.

II-Ä°stihdam Odaklı Ä°ÅŸletme Kredisi - Hizmet Sektörü

SeçilmiÅŸ emek yoÄŸun hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren, en az 10 çalışanı olan ve 3 ay içinde en az 5 kiÅŸi ilave istihdam artışını taahhüt eden müÅŸteriler yararlanabilecek olup, istihdam artışının kredi vadesi boyunca korunması gerekecektir. Ä°lave istihdam başına kredi tutarı 5 Bin TL-100 Bin TL arasında deÄŸiÅŸecektir.

III- Devam Eden Konut İnşaat Projeleri İstihdam Odaklı İşletme Kredisi

Hasılat Paylaşım Yönteminin uygulandığı, piyasa koÅŸullarının bozulması veya müteahhit firmanın finansmana eriÅŸim sorunları yaÅŸaması nedeniyle tamamlanamayan projelerde, inÅŸaatların tamamlanması için gereken tutar kadar kredi kullandırılabilecektir. SaÄŸlanacak finansman kaynağı ile yaÅŸanması muhtemel istihdam kaybının önüne geçilecek ya da kaybedilen istihdamın tekrar kazanılması saÄŸlanmış olacaktır.

Ä°stihdam Odaklı söz konusu kredi de azami 2 yıla kadar anapara ödemesiz ve 5 yıla kadar vadeli olarak kullandırılabilecektir.

IV-Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü Ä°stihdam Odaklı Ä°ÅŸletme Kredisi

Yurt dışında Ä°nÅŸaat-taahhüt projesi ihalesi kazanan müteahhit firmalardan, personel istihdamının en az %75’inin Türkiye’den götürülecek iÅŸ gücü ile saÄŸlanacağını taahhüt eden firmalar, bu kapsamda kredi kullanabileceklerdir. Bu firmalar ihtiyaç duydukları kesin ve avans teminat mektuplarını azami binde 5 komisyonla, nakit kredileri ise üstlendikleri iÅŸle ilgili avans alamayan firmalara yurt dışında aldıkları ihalenin %5’ine kadar kullanabileceklerdir.

Bankalarımız, bugüne kadar olduÄŸu gibi bugünden sonra da ülkemiz ekonomisinin ve istihdamının güçlendirilmesine katkı saÄŸlamaya ve firmalarımızın yanında olmaya devam edecektir.