KKYDP PROJELERÄ°NDE DE KDV YOK

KKYDP PROJELERÄ°NDE DE KDV YOK

KKYDP PROJELERÄ°NDE DE KDV YOK
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yürütülen projelerde imalat sanayi yatırımcılarına yüzde 50 hibe desteÄŸine ilaveten KDV istisnasından da yararlanma imkanı getirildi.
KKYDP kapsamında imalat (Gıda) sanayi yatırımcılarından, sanayi sicil belgesine sahip olanlar; proje kapsamında alacakları makine ve teçhizat teslimlerinde %50 hibe desteÄŸine ilaveten %18 KDV'den müstesna sayılacaklar.
Tarım ve Orman Bakanlığından edindiÄŸi bilgiye göre, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine Ä°liÅŸkin Kararda yapılan deÄŸiÅŸiklikle kırsal yatırımların cazibesi artırıldı.
KKYDP kapsamında yüzde 50 hibe desteÄŸi saÄŸlanan imalat sanayi yatırımcılarından, sanayi sicil belgesine sahip olanlar KDV istisnasından yararlanamamakta ve maÄŸduriyetler oluÅŸmaktaydı. Yapılan deÄŸiÅŸiklikle bu yatırımcıların KDV istisnasından da yararlanması imkanı saÄŸlandı. Düzenlemeyle KKYDP ekonomik yatırım projeleri kapsamında imalat sanayi yatırımcılarından, sanayi sicil belgesine sahip olanlar, proje kapsamına alacakları makina ve teçhizat teslimlerinde yüzde 50 hibe desteÄŸine ilaveten yüzde 18 KDV istisnasından da yararlanacak.
Kırsal kalkınma yatırımlarının cazibesini artırması beklenen düzenleme, özellikle Avrupa BirliÄŸi'nin kırsal kalkınma fonlarından (IPARD) yararlanamayan illerde önemli bir destek aracı olacak.
Bakanlıkça saÄŸlanan kaynak açısından bir deÄŸiÅŸiklik olmayacak ancak yatırımcılar KDV ödemeyeceÄŸi için daha az ayni katkı/öz sermaye ile projesini tamamlayabilecek.