KKYDP 14. PROJE ÇAĞRISINA ÇIKMASI BEKLENMEKTEDİR

KKYDP 14. PROJE ÇAĞRISINA ÇIKMASI BEKLENMEKTEDİR

KKYDP Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı  ile  Bugüne deÄŸin 13 çaÄŸrıya çıkan bakanlık 14. çaÄŸrıya çıkmaya hazırlanmaktadır.

KKYDP Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı; Tarım ve KöyiÅŸleri Bakanlığı
tarafından, Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Planı çerçevesinde 18/4/2006 tarihli ve 5488
sayılı Tarım Kanunu, Kırsal Kalkınma Planı ve 22/2/2016 tarihli ve 2016/8541 sayılı Bakanlar
Kurulu Kararı ile yürürlüÄŸe konulan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı
Yatırımların Desteklenmesine Ä°liÅŸkin Karara dayanılarak yürütülen bir projedir.

[caption id="attachment_7037" align="aligncenter" width="300"] Kkydp 14[/caption]

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Plan çerçevesinde, doÄŸal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun saÄŸlanması için küçük ve orta ölçekli iÅŸletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliÅŸtirilmesi, gıda güvenliÄŸinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluÅŸturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluÅŸturulması amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı uygulamaya konulmuÅŸtur.

AMAÇ

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, tabandan yukarıya doÄŸru yaklaşımla katılımcılığı saÄŸlayan, yerel kapasiteyi ve örgütlenmeyi geliÅŸtiren, istihdam yaratma potansiyeli olan, üretici gelirlerini artıran ve çeÅŸitlendiren, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin geliÅŸmesini ve yaygınlaÅŸtırılmasını esas alan projelerin yanı sıra kırsal altyapının rehabilitasyonuna yönelik projeler ile üretime yönelik makine-ekipman alımı projeleri de desteklenmektedir.

Program çerçevesinde 81 ilde;

a) Bitkisel ürünlerin iÅŸlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

b) Hayvansal ürünlerin iÅŸlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

c) Su ürünlerinin iÅŸlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

ç) SoÄŸuk hava deposu,

d) Çelik silo,

e) Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre iÅŸlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

f) Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera,

g) Yenilenebilir enerji üretim tesisleri,

ÄŸ) Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar,

h) Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; kırsal turizm yatırımları, çiftlik faaliyetlerinin geliÅŸtirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma deÄŸerli ürünler, biliÅŸim sistemleri ve eÄŸitimi yatırımları, 

gibi konularda proje çaÄŸrılarına çıkıldığı düÅŸünüldüÄŸünde tekrar bu veya buna benzer projelerin desteklenmesi beklemektedir.

Ayrıntılı bilgiler bakanlık tarafından proje çaÄŸrısına çıkıldığında konu baÅŸlıkları ve destek tutarları netleÅŸecektir.

Destek