KIRSAL KALKINMADA UZMAN ELLER PROJESÄ°

KIRSAL KALKINMADA UZMAN ELLER PROJESÄ°

UZMAN ELLER Projesi ; Tarım ve Orman Bakanlığına baÄŸlı Tarım Reformu Genel MüdürlüÄŸü ile EÄŸitim ve Yayın Dairesi BaÅŸkanlığı koordinasyonunda,kırsal alanlarında tarım ve ormancılık sektörlerinde giriÅŸimciliÄŸi desteklemek, bu sektörlerde yürütülen faaliyetlerin uzman kiÅŸiler tarafından yapılmasını saÄŸlamak ve örnek teÅŸkil edecek projelerin uygulanması hedeflenmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı, üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinden mezun olan "Uzman Eller Projesi" kapsamındaki üreticilerin projelerine 100 bin liraya kadar hibe desteÄŸi verecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı:

Okullu çiftçiye 100 bin liralık hibe desteÄŸi verilecek . Tarım ve Orman Bakanlığı, üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinden mezun olan "Uzman Eller Projesi" kapsamındaki üreticilerin hayvansal ve bitkisel üretim, su ürünleri ve yöresel ürünler ile tıbbi aromatik bitki üretimine yönelik projelerine 100 bin liraya kadar hibe desteÄŸi verecek.

RESMÄ° GAZETE DE YAYINLANDI

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine Ä°liÅŸkin CumhurbaÅŸkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüÄŸe girdi.

Buna göre, 2022-2024 yıllarında kırsal alanda yaÅŸayan/yaÅŸamayı taahhüt eden ve meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eÄŸitimi veren bölümlerinden mezun olanların mahallinde uygulayacağı projeler hibe ödemesinden yararlanabilecek.

Kararla, ilgili bölümlerden mezun genç nüfusun istihdamına katkı saÄŸlamak, bu sektörlerde giriÅŸimciliÄŸi destekleyerek söz konusu faaliyetlerin uzman kiÅŸiler tarafından yapılmasını teÅŸvik etmek, tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliÄŸini artırmak ve sürdürülebilir yatırımları desteklemek amaçlanıyor.

100 BÄ°N LÄ°RAYA KADAR HÄ°BE

Hayvansal ve bitkisel üretim, su ürünleri ve yöresel ürünler ile tıbbi aromatik bitki üretimine yönelik projeler ve bu ürünlerin iÅŸlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler destekten yararlanabilecek.

Uygulanacak projelere 100 bin liraya kadar hibe ödemesi yapılacak. Proje bütçesi katma deÄŸer vergisi hariç hazırlanacak. Hibe ödemesi yapılabilmesi için hibe sözleÅŸmesi imzalanması ve proje yatırımının tamamlanması ÅŸartı aranacak.

Karar kapsamında uygulanacak projelere yapılacak ödemeler için gerekli kaynak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'ndan karşılanacak ve Ziraat Bankası aracılığıyla ödenecek.

DESTEKLENENLER VE DESTEKLENMEYECEKLER

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmayan kiÅŸiler desteklerden yararlanamayacak. Hak sahipleri, verilen hibe desteklemesinden sadece bir kez faydalanabilecek.

Aynı proje konusunda Tarım ve Orman Bakanlığının diğer hibe programlarından yararlanan kişiler de bu desteklemeden yararlanamayacak.

Kara esasların uygulanmasına iliÅŸkin usul ve esaslar Tarım ve Orman Bakanlığınca çıkarılacak tebliÄŸle belirlenecek.