KGF ’DEN TOPLAM 60 MİLYAR TL’LİK KEFALET PAKETİ

KGF ’DEN TOPLAM 60 MİLYAR TL’LİK KEFALET PAKETİ

KGF ’den toplam 60 milyar TL’lik kefalet paketi Bankalardan yoÄŸun bir ÅŸekilde alınan kefalet limiti taleplerini karşılayabilmek ve KOBÄ°’lere saÄŸlanan desteÄŸin devamlılığını temin etmek amacıyla, Kurum özkaynaklarından verilmek üzere ayrı bir paket olarak 2,5 milyar TL kredi hacmi ile KGF Destek Kredisi 2 programı oluÅŸturulacaktır.

KGF VE AMACI:

1991 yılında kurulmuÅŸ olup, 14 Temmuz 1993 tarih, 93/4496 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kuruluÅŸ organizasyonunu tamamlayıp ilk kefaletini 1994 yılında vererek faaliyetlerine baÅŸlamıştır. KGF, kurumsal bir kefalet kuruluÅŸu olarak teminat yetersizliÄŸi nedeniyle çeÅŸitli kredi ve destek imkânlarından yeterince yararlanamayan Küçük ve Orta Büyüklükteki Ä°ÅŸletmelerin (KOBÄ°) ve KOBÄ° dışı iÅŸletmelerin, “müteselsil kefil” olmak suretiyle krediye eriÅŸimlerini saÄŸlamaktadır.

Kefalet Limiti ve Kefalet Oranları


KGF’DEN TOPLAM 60 MÄ°LYAR TL’LÄ°K KEFALET PAKETÄ°

Hedeflenen Kefalet Hacmi: 6 milyar TL
BaÅŸvuru Süresi: 31.05.2022’ye kadar
Tazmin Üst Limiti: % 7


İlgili Finans Kuruluşları / Kurum:

Akbank, Albaraka Türk Katılım BanKası, Denizbank, Emlak Katılım, Garanti Bankası, Halkbank, Ä°ÅŸ Bankası, QNB Finansbank, Åžekerbank, TEB, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası

Ücret ve Komisyon Oranları

Kredi Veren, program kapsamında talepte bulunacağı her bir yeni kefalet baÅŸvurusu veya yapılandırma/yeniden vadelendirme baÅŸvurusu için iÅŸlem başına kefalet tutarlarına göre 1 Milyon TL’ye kadar 500 TL, 1-2 Milyon arası 1.000 TL, 2-3 Milyon arası 1.500 TL baÅŸvuru ücretini nezdindeki Kurum hesabına yatıracaktır. Herhangi bir sebeple yararlanıcının portföye dahil edilmemesi, yapılandırma iÅŸleminden vazgeçilmesi durumunda tahsil edilen baÅŸvuru ücreti iade edilmeyecektir.

KGF’den toplam 60 milyar TL’lik 3 ayrı kefalet paketi

Ä°ÅŸletme Harcamalarında Kartlı Ödeme DesteÄŸi: KOBÄ° ve KOBÄ° dışı tüm firmaların finansmana eriÅŸimini saÄŸlamak amacıyla kullandırılacak.
Ä°ÅŸletme Harcamalarında Kartlı Ödeme DesteÄŸi: Kalkınma planlarındaki öncelikli sektörlerden baÅŸlayarak, katma deÄŸeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik çalışan firmalara kullandırılacak.
Ä°hracat Destek Paketi: Döviz kazandırıcı faaliyet yürüten ve ihracat potansiyeli taşıyan KOBÄ°’lere kullandırılacak.