Karacadağ Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Fizibilite Desteği

Karacadağ Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Fizibilite Desteği

2022 Yılı Fizibilite DesteÄŸi Programının Amacı;  TRC2 (Diyarbakır-Åžanlıurfa) Bölgesinin sürdürülebilir kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılması, yatırım ortamına yönelik tehdit ve risklerin önlenmesi, bölgenin yenilik ve giriÅŸimcilik kapasitesinin geliÅŸtirilmesi ve kalkınma ajanslarının 2022 yılı teması olarak belirlenen Genç Ä°stihdamı temasına katkı sunacak yatırım projelerinin fizibilite çalışmalarının desteklenmesidir

Programın Öncelikleri:

1. Tekstil-Hazır Giyim, Ayakkabı, Gıda ve Mobilya sektörlerinde verimlilik, yenilik ve katma deÄŸer artışına olanak saÄŸlayan üretim ve ortak kullanım alanlarının geliÅŸtirilmesi, ürün çeÅŸitliliÄŸi, ihracat ve katma deÄŸer artışının saÄŸlanması için deÄŸer zincirlerinin geliÅŸtirilmesi, firmaların Ar-Ge, yenilik, tasarım, kurumsallaÅŸma ve ihtisaslaÅŸma kapasitelerinin artırılması. 

2. Çocukların yaratıcılık, giriÅŸimcilik, spor, sanat, teknoloji ve kültür alanındaki kabiliyetlerinin artırılması, buna yönelik altyapıların ve hizmet modellerinin geliÅŸtirilmesi, Gençlerin giriÅŸimcilik ve mesleki eÄŸitim alanlarında kabiliyetlerinin artırılması suretiyle gıda, mobilya, tekstil-hazır giyim, ayakkabı imalatı ve turizm sektörleri öncelikli olmak üzere nitelikli iÅŸgücü altyapısının oluÅŸturulması. 

3. Mezopotamya turizm destinasyonunun küresel ölçekte markalaÅŸma, tanıtım ve pazarlama çalışmalarının yapılması, doÄŸal, tarihi ve kültürel deÄŸerlerin koruma kullanma dengesi gözetilerek turizme kazandırılması; çeÅŸitli tematik turizm rotalarının geliÅŸtirilmesi; stratejik sektörlerden kültür ve turizm sektörlerinde kurumsallaÅŸma ve hizmet kalitesinin artırılması. 

4. Bunların dışında kalan bölgesel kalkınma açısından büyük bir önem arz eden çalışmalar.

 

Yerel Kalkınma Fırsatları 250.000 TL

Çocuklar ve Gençler Sonuç Odaklı Programı 250.000 TL

Mezopotamya Tanıtım ve MarkalaÅŸma Sonuç Odaklı Programı 250.000 TL

Stratejik Ä°malat Sektörlerinde RekabetçiliÄŸin Artırılması Sonuç Odaklı Programı 250.000 TL

 

Kimler BaÅŸvurabilir :

✓ Valilikler,

✓ Kaymakamlıklar,

✓ Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları,

✓ Yerel Yönetimler (BüyükÅŸehir Belediyeleri ve Ä°lçe Belediyeleri),

✓ Üniversiteler,

✓ Bakanlıklara baÄŸlı Bölge Müdürlükleri, Ä°l, Ä°lçe Müdürlükleri ve Enstitüler,

✓ DiÄŸer Kamu Kurum ve KuruluÅŸları (RAM, okul, hastane, halk eÄŸitim vb. kurumların, baÄŸlı oldukları il/ilçe/bölge müdürlükleri adına baÅŸvuru yapmaları gerekmektedir),

✓ Kamu Kurumu Niteliğinde Meslek Kuruluşları (Odalar, Borsalar, vb.),

✓ Organize Sanayi Bölgeleri,

✓ Sanayi Siteleri,

✓ Teknoloji GeliÅŸtirme Bölgeleri,

✓ Sivil Toplum Kuruluşları (Vakıflar, Dernekler, Birlikler, Kooperatifler vb.)

Son BaÅŸvuru Tarihi : 30/12/2022

2022 Yılı Bütçesi : 1 000 000 TL

Destek Üst Limiti : 125 000 TL

Kaynak : https://ka.gov.tr/

Online baÅŸvuru linki https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr/