KARACADAĞ KALKINMA AJANSI STRATEJİK İMALAT SEKTÖRLERİNE FİNANSMAN DESTEĞİ

KARACADAĞ KALKINMA AJANSI STRATEJİK İMALAT SEKTÖRLERİNE FİNANSMAN DESTEĞİ

KaracadaÄŸ Kalkınma Ajansı Stratejik Ä°malat Sektörlerine Finansman DesteÄŸini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geniÅŸ çaplı analiz ve deÄŸerlendirmeler sonucunda içeriÄŸi belirlenen yeni bir destek programını ilan ettiklerini belirterek, "Toplam bütçesi 50 milyon lira olan bu destek programıyla belirlenen sektörlerdeki sanayicilerimizin kullanacağı kredilerin finansman maliyetini Ajans olarak karşılayacağız." dedi.

Toplam bütçesi 50 milyon lira olan bu destek programıyla belirlenen sektörlerdeki sanayicilerimizin kullanacağı kredilerin finansman maliyetini Ajans olarak karşılayacağız. Vakıf Katılım AÅž ve Ajansımız iÅŸ birliÄŸinde uygulanacak bu program sayesinde, iÅŸletmelerimizin üzerinden finansman yükünü kaldıracak ve daha fazla kaynağı yatırıma yönlendireceÄŸiz. Bu sayede ciddi bir kredi hacmi oluÅŸturmayı hedefliyoruz. Burada ne kadar büyük bir finansman oluÅŸturabilirsek bizim açımızdan o kadar deÄŸerli.

BAKAN BEYÄ°N DÄ°ÄžER AÇIKLAMASI

Bugün de geniÅŸ çaplı analiz ve deÄŸerlendirmeler sonucunda içeriÄŸi belirlenen yeni bir destek programını ilan ediyoruz. Toplam bütçesi 50 milyon lira olan bu destek programıyla belirlenen sektörlerdeki sanayicilerimizin kullanacağı kredilerin finansman maliyetini Ajans olarak karşılayacağız. Vakıf Katılım AÅž ve Ajansımız iÅŸ birliÄŸinde uygulanacak bu program sayesinde, iÅŸletmelerimizin üzerinden finansman yükünü kaldıracak ve daha fazla kaynağı yatırıma yönlendireceÄŸiz. Bu sayede ciddi bir kredi hacmi oluÅŸturmayı hedefliyoruz. Burada ne kadar büyük bir finansman oluÅŸturabilirsek bizim açımızdan o kadar deÄŸerli. Ekonomi Reform Programı kapsamında 5'inci ve 6'ncı Bölge yatırımlarına yeni bir finansman modeli de çalışıyoruz, yakın zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığımızla birlikte ilan edeceÄŸiz. Åžartları saÄŸlayan tüm sanayicilerimizi bu programdan faydalanmaya davet ediyorum.

KARACADAÄž KALKINMA AJANSI

KaracadaÄŸ Kalkınma Ajansı, TRC2 (Diyarbakır-Åžanlıurfa) Bölgesi’nde faaliyet göstermek üzere, 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının KuruluÅŸu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun’un 3’üncü maddesine dayanılarak 22.11.2008 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 10.11.2008 tarih ve 2008/14306 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuÅŸ ve Ajans Genel Sekreterinin 20 AÄŸustos 2009 tarihinde göreve baÅŸlaması ile faaliyetlerine baÅŸlamıştır.

FİNANSMAN DESTEĞİ VE FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ

Finansman desteÄŸi, baÅŸvuru rehberinde belirtilen nitelikteki projeler için, ilgili aracı kuruluÅŸlardan alınacak krediler karşılığında ödenecek finansman giderlerinin, ajans tarafından karşılanmasını öngören mali destektir. Faizsiz kredi desteÄŸi, Ajansın baÅŸvuru rehberine uygun projelere aracı kurumlar vasıtasıyla faizsiz kredi temin etmek suretiyle saÄŸlayacağı mali destektir.

DESTEK UNSURLARI

Üst limitin 2 milyon 500 bin olması planlanan faizinin ajans tarafından karşılanacak olan ve belirli sektörlerde faaliyet gösteren iÅŸletmelere ilk 6 ayının ödemesiz olacağı  3 ay da bir ödenmek üzere toplamda 18 ay ödenmek üzere  Stratejik Ä°malat Sektörlerine Finansman DesteÄŸi saÄŸlanacak.