İTHAL ÜRÜNÜ YERLİ ÜRET KOSGEB DEN DESTEK AL

İTHAL ÜRÜNÜ YERLİ ÜRET KOSGEB DEN DESTEK AL

ithal ürünü yerli üret KOSGEB den destek al ;TEKNOLOJÄ°K ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM)

Ar-Ge veya yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürün/ürünlerin üretimini ve ticarileÅŸtirilmesini amaçlayan yatırımları desteklemek suretiyle ihracatı artırmak ve ülke ekonomisine katma deÄŸer saÄŸlamak için yapılacak yatırımlarının desteklenmesidir.

Ä°thal edilen ürünleri Türkiye'de üretmek isteyen KOBÄ°'lere destek verilecek

KOSGEB BaÅŸkanı , teknolojik ürün sektörlerini desteklemek amacıyla KOBÄ°'lere daha fazla ağırlık vermek istediklerini söyledi.

Bu baÄŸlamda ithal bir ürünü, yerli üretmek isteyen bir KOBÄ°'miz olursa 'KOBÄ° TEKNOYATIRIM DesteÄŸi' 5 milyon liraya kadar destek vereceÄŸiz. Yine benzer ÅŸekilde Ar-Ge'si tamamlanmış, prototipi ortaya çıkmış teknolojik ürünlerin endüstrileÅŸmesi ve ticarileÅŸmesine dönük olarak verdiÄŸimiz bir program olacak. Bu baÄŸlamda teknolojik ürünlerin sektörlerini desteklemek ve bu sektörlerin ağırlığını artırmak üzere bu tip ürün üreten KOBÄ°'lerimize daha fazla ağırlık vermek istiyoruz

Ä°thal edilen bir ürünü yerli imkânlarla üretmeye baÅŸlayacak KOBÄ°’ler için, 5 milyon TL ye kadar teÅŸvik

Ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuÅŸturulması amacıyla

sahip olunması gereken belgeler

  • Ar-Ge ve yenilik projeleri sonucu ortaya çıkan teknolojik ürünler
  • Teknoloji GeliÅŸtirme Bölgeleri’nde baÅŸlatılıp sonuçlandırılan ürünler
      • Özkaynaklar kullanılarak yapılan Ar-Ge faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan ve patenti alınan teknolojik ürünler         
      • Ülkemizde yerleÅŸik iÅŸletmelerce gerçekleÅŸtirilecek seri üretime yönelik yatırımlar desteklenmektedir.

Bu program ile ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuÅŸturulması için kamu kurum ve kuruluÅŸları ile kanunla kurulan vakıflar veya uluslararası fonlar tarafından desteklenen sanayiye yönelik Ar-Ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürünler veya özkaynaklar kullanılarak yapılan ar-ge faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan ve patenti alınan teknolojik ürünler ile ilgili Türkiye’de yerleÅŸik gerçek ve tüzel kiÅŸilerce gerçekleÅŸtirilecek yatırımların desteklenmesi amaçlanmıştır.

Amaç:  ülkemize katma deÄŸer yaratacak ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücümüzün artırılmasına katkı saÄŸlayacak Yüksek Teknoloji içeren ürünlere dönüÅŸmek suretiyle ticarileÅŸmesidir.