IPARD II YARARLANICILARINA YAPILACAK AVANS ÖDEMESİ

IPARD II YARARLANICILARINA YAPILACAK AVANS ÖDEMESİ

IPARD II yararlanıcılarına yapılacak avans ödemesi; BilindiÄŸi üzere yatırım tedbirleri kapsamında 2020 yılı ikinci yarısından itibaren yararlanıcılarımızın SözleÅŸme imzaladıkları yatırımların hayata geçirilmesini kolaylaÅŸtırmak amacıyla avans ödemesi uygulamasına geçilmiÅŸtir.

Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa BirliÄŸi Komisyonu arasında imzalanan Sektörel AnlaÅŸmaya dayanılarak baÅŸlangıçta sözleÅŸmede yer alan kamu katkısının %10’una kadar gerçekleÅŸtirilen avans ödemesi ilgili anlaÅŸmada yapılan revizyon ile kamu katkısının azami %50’si olacak ÅŸekilde devam etmektedir.

Avans ödemesinin en önemli amacı yararlanıcılara finansal destek saÄŸlayarak yatırımlarını gerçekleÅŸtirebilmeleri ve ilerletmeleri için uygun koÅŸullar saÄŸlamaktır.

Bu amaçla avans ödemesine iliÅŸkin koÅŸulların iyileÅŸtirilmesine yönelik Yetkili Otoritelerle yapılan görüÅŸmeler sonuçlanmış olup avans ödemesine iliÅŸkin güncellenen koÅŸullar ÖTP Hazırlama Rehberinde belirtilmiÅŸtir.

AYRICA

Avans talebi ile birlikte sunulması gereken Banka Teminat Mektubuna alternatif olarak Türkiye’de yerleÅŸik sigorta ÅŸirketleri tarafından kefalet sigortası kapsamında düzenlenen Kesin Kefalet Senetleri de Kurumumuz tarafından kabul edilmeye baÅŸlanmıştır.

Kesin Teminat Mektubunda aranan ÅŸartlar Kesin Kefalet Senetleri için de geçerli olup Kesin Kefalet Senedi örneÄŸine buradan ulaşılabilir.

IPARD ıı Avans ödemesine iliÅŸkin yenilenmiÅŸ koÅŸullar ve Kesin Kefalet Senetlerinin kullanım koÅŸullarına iliÅŸkin bilgi edinilmesi amacıyla ilgili ÖTP Hazırlama Rehberlerinin incelenmesi hususu;

Kamuoyuna duyurulur.


kaynak: TKDK

Destek: PROTÄ°ME