HAYVANCILIK YAPANA %50 HİBE PROJESİ DESTEĞİ

HAYVANCILIK YAPANA %50 HİBE PROJESİ DESTEĞİ

BüyükbaÅŸ ve KüçükbaÅŸ Hayvancılık Ä°ÅŸletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesi 2021 Yılı Uygulama Rehberi Ä°lan EdilmiÅŸtir.

Mevcut büyükbaÅŸ ve küçükbaÅŸ hayvancılık iÅŸletmelerinin altyapılarının geliÅŸtirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin artırılması ve modern hayvancılık iÅŸletmelerine dönüÅŸtürülmesi amaçlanan destek programı, 81 ilden gelecek baÅŸvurulara açıktır. Son baÅŸvuru tarihi 30 Temmuz 2021.

TÜM Ä°LLERE %50 DESTEĞİ

BüyükbaÅŸ ve küçükbaÅŸ hayvancılık iÅŸletmelerine yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe ödemesi yapılacak. Konuya iliÅŸkin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliÄŸ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüÄŸe girdi. TebliÄŸ, 2021 yılında iÅŸletmesi en az bir yıldır aktif olan, bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı olan gerçek ve tüzel kiÅŸi yetiÅŸtiricilere, büyükbaÅŸ için en az 10 baÅŸ ve en fazla 50 baÅŸ anaç kapasiteli, küçükbaÅŸ için en az 100 baÅŸ ve en fazla 300 baÅŸ anaç kapasiteli yeni ahır/ağıl yapımı ve kapasite artırımı/rehabilitasyonu, hayvan barınağı amaçlı çadır alımı ile makine, alet ve ekipman alımlarına yönelik yatırımlar için yapılacak hibe ödemelerine iliÅŸkin hususları kapsıyor.

Kimler Yararlanabilir?

En az 1 yıldır aktif olan (21 Mayıs 2020 tarihinden önce kayıtlı olan) Tarım ve Orman
Bakanlığı sistemlerine kayıtlı yetiştiriciler

Desteklenen Alanlar ve Destek Unsurları Nelerdir?

Mevcut büyükbaÅŸ ve küçükbaÅŸ hayvancılık iÅŸletmelerinin altyapılarının geliÅŸtirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin artırılması ve modern hayvancılık iÅŸletmelerine dönüÅŸtürülmesi amaçlanmaktadır.
• En az 1 yıldır aktif olan iÅŸletmeler destek kapsamındadır.
• BüyükbaÅŸ için 10-50 arası baÅŸ anaç kapasiteli, küçükbaÅŸ için 100-300 arası baÅŸ anaç kapasiteli yeni ahır/ağıl yapımı ve/veya kapasite artırımı/rehabilitasyonu, hayvan barınağı amaçlı çadır alımı, makine alet ekipmanları %50 hibe oranında desteklenecektir.
• Makine, alet ve ekipman olarak; yem hazırlama makinesi, gübre sıyırıcısı sistemi, seyyar süt sağım makinesi, süt soÄŸutma tankı, hayvan kaşıma ünitesi, otomatik suluk
destek kapsamındadır.
Hibe tutarları uygulama rehberinde detaylandırılmıştır.

• BüyükbaÅŸ hayvan ahırı inÅŸaatı için en fazla 400.000 TL, küçükbaÅŸ hayvan ağıl inÅŸaatı için en fazla 345.000 TL, hayvan barınağı çadır alımı için en fazla 110.000 TL,
• Hibe programı tüm illerde (81 il) uygulanır. Ancak Hayvancılık Genel MüdürlüÄŸü bölgesel geliÅŸmiÅŸlik farklılıkları, illerin hayvan miktarı, mera potansiyeli ve yem bitkileri ekiliÅŸleri gibi kriterlere göre, gerek baÅŸvuru alınması ve gerekse baÅŸvuruların deÄŸerlendirilmesinde program illerini belirleyebilir.
• Yapım ve alım iÅŸleri 30/11/2021 tarihine kadar tamamlanmalıdır.

DESTEK TUTARI

BüyükbaÅŸ hayvan ahırı inÅŸaatı           400.000
KüçükbaÅŸ hayvan ağıl inÅŸaatı             345.000
Hayvan barınağı çadırı                        110.000
Yem hazırlama makinesi                     125.000
Süt soÄŸutma tankı                                   19.000
Seyyar süt sağım makinesi                      2.500
Gübre sıyırıcısı                                        20.000
Hayvan kaşıma ünitesi                             3.500
Otomatik suluk                                           1.250

Hibe şeklinde olacaktır.

BaÅŸvuru Dönemi

Başvurular 1-30 Temmuz 2021 tarihleri arasındadır.


Kaynak: TARIM ORMAN BAKANLIÄžI

Uygulama Rehberi

Destek : PROTÄ°ME