HAYVANCILIK YAPANA %50 HİBE DESTEĞİ

HAYVANCILIK YAPANA %50 HİBE DESTEĞİ

TÜM Ä°LLERE %50 HÄ°BE DESTEĞİ

Tüm illere %50 desteÄŸi; Barınak ve ahırlarını  yenilenecek ve Hayvancılık yatırımı yapana % 50 hibe desteÄŸi verilecek.

Tarım bakanlığı tarım il müdürlükleri vasıtasıyla hayvancılık iÅŸletmelerine yönelik yatırımları yüzde 50 hibe ile destekleyecek. Tüm illerde uygulanacak hibe programından yararlanmak için yatırım iÅŸlemlerini 30 Kasım'a kadar tamamlamak gerekiyor.

TÜM Ä°LLERE %50 DESTEĞİ

BüyükbaÅŸ ve küçükbaÅŸ hayvancılık iÅŸletmelerine yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe ödemesi yapılacak. Konuya iliÅŸkin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliÄŸ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüÄŸe girdi. TebliÄŸ, 2021 yılında iÅŸletmesi en az bir yıldır aktif olan, bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı olan gerçek ve tüzel kiÅŸi yetiÅŸtiricilere, büyükbaÅŸ için en az 10 baÅŸ ve en fazla 50 baÅŸ anaç kapasiteli, küçükbaÅŸ için en az 100 baÅŸ ve en fazla 300 baÅŸ anaç kapasiteli yeni ahır/ağıl yapımı ve kapasite artırımı/rehabilitasyonu, hayvan barınağı amaçlı çadır alımı ile makine, alet ve ekipman alımlarına yönelik yatırımlar için yapılacak hibe ödemelerine iliÅŸkin hususları kapsıyor.

30 KASIM'A KADAR

Yüzde 50'lik hibe programı tüm illerde uygulanacak. Ancak Hayvancılık Genel MüdürlüÄŸü, bölgesel geliÅŸmiÅŸlik farklılıkları, illerin hayvan miktarı, mera potansiyeli ve yem bitkileri ekiliÅŸleri gibi kriterlere göre, gerek baÅŸvuru alınması ve gerekse baÅŸvuruların deÄŸerlendirilmesinde program illerini belirleyebilecek. Hibe konularına göre gerekli ÅŸartları yerine getirmiÅŸ olan yatırımcılar için yapım ve alım iÅŸlerinde son tamamlanma tarihi 30 Kasım 2021 olarak uygulanacak.

TAAHHÜTNAME VERÄ°LECEK

Hayvan barınağı amaçlı çadır alımlarında büyükbaÅŸ ve küçükbaÅŸ iÅŸletme büyüklüÄŸüne göre çadır ve çadır ekipmanları alımları yapılabilecek. Yatırımcılar, yatırımlarını 30 Kasım 2021'e kadar tamamlayacaklarına dair noter onaylı hibe taahhütnamesini il müdürlüÄŸüne sunacak. Bu tarihe kadar yatırımlarını tamamlamayanlara 2021 yılı bütçe uygulama esasları çerçevesinde ek süre verilmeyecek ve hibe ödemesi yapılmayacak.

HAKSIZ YARARLANANA 5 YIL DESTEK YOK

Destekleme ödemelerinden idari hata sonucu düzenlenen belgelerle yapılan ödemeler hariç haksız yere yararlandığı tespit edilen yetiÅŸtiriciler, 5 yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmayacak. TebliÄŸ kapsamındaki hibe desteklerinden kamu kurum ve kuruluÅŸları ile ortaklıkları da yararlanamayacak.

HÄ°BEDEN KÄ°MLER YARARLANACAK?

Hibelerden, kararın yayımlandığı tarihte iÅŸletmesi Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı olan ve en az bir yıldır aktif olan, gerçek ve tüzel kiÅŸiler yararlanacak. YetiÅŸtiricilere, büyükbaÅŸ için en az 10 baÅŸ ve en fazla 50 baÅŸ anaç kapasiteli yeni ahır, küçükbaÅŸ için en az 100 baÅŸ ve en fazla 300 baÅŸ anaç kapasiteli yeni ağıl yapımı ve/veya kapasite artırımı/rehabilitasyonu, hayvan barınağı amaçlı çadır alımı ile makine, alet ve ekipman alımına hibe desteÄŸi verilecek. Kolektif ÅŸirket, limited ÅŸirket ve anonim ÅŸirketler, ıslah amaçlı yetiÅŸtirici birlikleri ile bunların üst birlikleri/iktisadi teÅŸekkülleri, Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunu'nun ilgili maddelerine göre kurulan iktisadi teÅŸekkülleri, tüzel kiÅŸilik olarak baÅŸvurabilecek.


Kaynak :Haberler