HAMLE 2021 Yılı Sağlık ve Kimya Ürünleri Çağrısı Açılmıştır.

HAMLE 2021 Yılı Sağlık ve Kimya Ürünleri Çağrısı Açılmıştır.

HAMLE 2021 Yılı SaÄŸlık ve Kimya Ürünleri ÇaÄŸrısı Açılmıştır. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı SaÄŸlık ve Kimya Ürünleri ÇaÄŸrısı aÅŸağıda belirtilen bilgi ve koÅŸullar çerçevesinde 10 AÄŸustos 2021 tarihi itibarıyla açılmıştır.

KÄ°MLER YARARLANABÄ°LÄ°R?

Ar-Ge ve/veya yatırım harcaması toplamı 10 milyon TL'yi aÅŸan proje bütçesi öngören her ölçekten Özel Sektör KuruluÅŸları, çaÄŸrı dönemlerinde baÅŸvurabilmektedir.

DESTEKLENEN ALANLAR VE DESTEK UNSURLARI NELERDÄ°R?

Programın amacı, aÅŸağıda listesi yer alan orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli sektörlerdeki katma deÄŸeri yüksek ürünlerin ve bu sektörlerin geliÅŸimi için kritik önemi haiz ürünlerin üretimini artırmaktır. Ar-Ge ve/veya Üretim Yatırımı desteklenecek ürünler tebliÄŸ ile ilan edilmektedir. Program amacına uygun yatırım projeleri için Ar-Ge, TicarileÅŸme, Yatırım ve Üretim süreçlerinden ilgili proje baÅŸvurusu kapsamında Komite tarafından gerekli ve uygun görülenlerin tamamını kapsayacak ÅŸekilde uçtan uca destek saÄŸlanmaktadır.

2021 YILI ÇAÄžRI PLANI

  • Mobilite çaÄŸrısı (Ulaşım Araçları, Elektronik, Elektrikli Teçhizat ve Makine Sektörlerinden

Seçilen Ürünler) 30 Nisan – 8 Haziran arasında baÅŸvuruya açık (son baÅŸvuru 22 Haziran’a uzatılmıştır)

  • Üretimde Yapısal DönüÅŸüm ÇaÄŸrısı (Makine Sektörü ve Kritik Hammaddelerden Seçilen Ürünler)

23 Haziran 2021 tarihi itibariyle baÅŸvuruya açılmıştır.

  • SaÄŸlık ve Kimya Ürünleri ÇaÄŸrısı (Eczacılık, Tıbbi Cihaz ve Kimya Sektörlerinden Seçilen Ürünler)

Ön görülen çaÄŸrı zamanı ) 10 AÄŸustos 2021 tarihi itibariyle baÅŸvuruya açılmıştır.

  • Dijital DönüÅŸüm ÇaÄŸrısı (Elektronik, Elektrikli Teçhizat ve Makine Sektörlerinden Seçilen Ürünler)

Ön görülen çaÄŸrı zamanı Eylül 2021

HAMLE PROJE PAYDAÅžI KOÅžULU

  • Program kapsamında desteklerden yararlanacak yatırımcının, bir veya daha fazla proje paydaşı ile iÅŸbirliÄŸi yapması beklenir.
  • BaÅŸvuru sahibi ile proje paydaÅŸları arasında, paydaşın öncelikli ürünü satın almaya iliÅŸkin iradesi ve niyetini belirttiÄŸi uzlaşı protokolü, Program Portalı’nda yayınlanan uzlaşı protokolü ve paydaÅŸ beyan formunun doldurulması suretiyle imzalanır.
  • BaÅŸvuru sahibi ile Proje PaydaÅŸları arasında, paydaşın öncelikli ürünü satın almaya iliÅŸkin iradesi ve niyetini belirttiÄŸi bir Uzlaşı Protokolü imzalanması beklenmektedir.
  • Proje Paydaşının kamu kurum/kuruluÅŸu olması halinde Uzlaşı Protokolü sunulması gerekli olmayıp paydaÅŸtan öncelikli ürünü satın alabileceÄŸine iliÅŸkin niyetini gösterir yazı alınması yeterlidir.
  • Ürünün niteliÄŸi dolayısıyla nihai tüketim mallarının bir kısmında olduÄŸu gibi çok alıcılı ve parçalı veya sermaye mallarının bir kısmında olduÄŸu gibi süreklilik arz etmeyen talep yapısının bulunması vb. durumlarda proje teklifinde Proje Paydaşı bulunmayabilir.

BAÅžVURU DÖNEMÄ°

SaÄŸlık ve Kimya Ürünleri ÇaÄŸrısı Takvimi

Ön BaÅŸvuru BaÅŸlangıç Tarihi 10 AÄŸustos 2021

Ön BaÅŸvuru BitiÅŸ Tarihi 13 Eylül 2021

Ön DeÄŸerlendirme BitiÅŸ Tarihi 23 Eylül 2021

Kesin BaÅŸvuru BitiÅŸ Tarihi 13 Ekim 2021

Bağımsız DeÄŸerlendirme Raporunun Yüklenmesi Ä°çin Son Tarih 11 Kasım 2021

BaÅŸvurular, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilan edilen çaÄŸrı dönemlerinde yapılmaktadır.

HAMLE BAÅžVURU YERÄ°

Hamle programı Ön BaÅŸvurular, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Portalından yapılmaktadır. Ön baÅŸvuru sonrasında Kesin BaÅŸvuru yapmaya davet edilen firma, Portal üzerinden yönlendirilerek ilgili destek programları özelinde TÜBÄ°TAK’ın Prodis, KOSGEB’in KOBÄ° Bilgi Sistemi (KBS) ve TeÅŸvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel MüdürlüÄŸü’nün elektronik sistemi (E-TUYS) üzerinden baÅŸvurularını yapmaktadırlar.


KAYNAK: https://www.hamle.gov.tr/

DESTEK : PROTÄ°ME