ESNAFA HİBE DESTEĞİ BAŞLIYOR

ESNAFA HİBE DESTEĞİ BAŞLIYOR

Esnafa hibe desteÄŸi baÅŸvurusu 5 bin TL ve 3 bin TL kime verilecek.

Esnaf destek paketi kapsamında duyurulan hibe desteÄŸi baÅŸvuru detayları ve ÅŸartları, esnafların gündeminde yer almaya devam ediyor. Esnafa hibe desteÄŸi kapsamında aylık 5 bin TL ve 3 bin TL olmak üzere iki ayrı meslek dalı grubuna göre ödeme yapacak olan bakanlık, süreç hakkında detaylı bilgileri bu hafta içerisinde yayımlayacak. Toplam 1 milyon 385 bin esnafın yararlanabileceÄŸi esnaf destek paketi baÅŸvuru ÅŸartları ve kimlere verileceÄŸi de yayımlanacak olan duyuru ile detaylandırılacak. Ä°ÅŸte, esnaf destek paketi ve hibe desteÄŸi baÅŸvuru baÅŸlıyor.

Hibe desteklerinin detayları Kabine Toplantısı sonrasında milyonlarca kiÅŸinin gündeminde yer aldı. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, bir defaya mahsus olmak üzere sayıları 235 bine ulaÅŸan bazı iÅŸletmelere 5 bin lira, 1 milyon 150 bini aÅŸkın iÅŸletmeye de 3 bin lira hibe ödemesi yapılacağını açıkladı. Peki, esnafa hibe desteÄŸi baÅŸvurusu nasıl yapılır? 3 bin ve 5 bin TL hibe desteÄŸi kimlere verilecek?

BAÅžVURU ÅžARTLARI

Esnafa hibe desteÄŸi baÅŸvurusu için detaylar, önümüzdeki günlerde bakanlık tarafından açıklanacak. Hibe desteÄŸi hakkında detaylar yayınlandığı an haberimize eklenecektir. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın kimlerin destekten yararlanabileceÄŸine yönelik yaptığı açıklama ise ÅŸu ÅŸekilde;

[caption id="attachment_7314" align="alignnone" width="300"] ESNAFA HİBE DESTEĞİ BAŞLIYOR[/caption]
KÄ°MLER YARARLANACAK

1. grupta kahve kıraathane pastane, internet kafeler vb iÅŸletmeler yer almaktadır. Sayıları 235 bine ulaÅŸan iÅŸletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacak

2. grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb yer almaktadır. Bu gruba berberler otobüsçüler, pazarcılar dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aÅŸkın iÅŸletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteÄŸi vereceÄŸiz. Toplamda 4 milyar 602 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak verilecek.

[caption id="attachment_7315" align="alignnone" width="300"] ESNAFA HİBE DESTEĞİ BAŞLIYOR[/caption]
ÇÄ°FTÇÄ°LERE VERÄ°LEN MÜJDELER

180 bin ton patates ve kuru soÄŸanı üreticiden alarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Ellerinde bulunan çeltiÄŸin 15 bin tonu da toprak mahsuslarına verdik. Bu yıl kuraklık yüzünden bazı ürünlerin rekoltelerinde azalma olacağı bellidir. Kuraklıktan zarar gördüÄŸü belirlenen çiftçilerimizin ziraate ve tarım kooparatiflerine olan borçları ertelenecektir.

[caption id="attachment_7316" align="alignnone" width="300"] ESNAFA HİBE DESTEĞİ BAŞLIYOR[/caption]
NEFES KREDÄ°SÄ° DE VERÄ°LECEK 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan nefes kredisi için de duyuru yaptı. Açıklamada, "Büyük ÅŸirketler içinde nefes kredisi adı altında bir adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak bu programların hayırlı olmasını diliyorum." ifadeleri yer aldı.

nefes kredisi ÅŸartları henüz belli olmazken geçmiÅŸte yapılan 2020 yılının ilk aylarında TOBB öncülüÄŸünde verilen nefes kredisi için TOBB BaÅŸkanı HisarcıklıoÄŸlu "Bu projede TOBB ve 365 oda ve borsa olarak, üyelerimize kısa sürede 6 milyar liranın üzerinde kredi saÄŸlayacağız. TOBB Nefes Kredisi’nin faizi yıllık yüzde 7,5 olacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. 2020 yılında ne anapara ne faiz ödemesi olacak. Cirosu 25 milyon liranın altında olan küçük iÅŸletmelerimiz bugünden itibaren üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesiyle Denizbank ÅŸubelerine baÅŸvurabilecek." demiÅŸti.