ENGELLÄ° VE ESKÄ° HÃœKÃœMLÃœLERE Ä°ÅžKURDAN DESTEK

ENGELLÄ° VE ESKÄ° HÃœKÃœMLÃœLERE Ä°ÅžKURDAN DESTEK

Engelli ve eski hükümlülere destek Ä°ÅžKURdan Türkiye Ä°ÅŸ Kurumu il müdürlükleri, engelli ve eski hükümlülere kendi iÅŸ yerini kurmaları halinde çeÅŸitli destekler veriyor.

Ä°ÅžKUR’un kendi iÅŸini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere yönelik 2021 yılının üçüncü dönemine ait hibe proje baÅŸvurularının kasım ayı itibariyle baÅŸladı. Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan iÅŸverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eÄŸitim ve rehabilitasyonu ile iÅŸe ve iÅŸyerine uyumlarının saÄŸlanması ve kendi iÅŸlerini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecek.

 65 BÄ°N LÄ°RAYA KADAR HÄ°BE DESTEĞİ

Proje desteği kapsamında engellilere 65 bin liraya kadar hibe desteği verilecek

Eski hükümlülere ise brüt asgari ücretin 15 katına (53 bin 655 lira) kadar iÅŸ kurma desteÄŸi sunulacak.

Yeni dönem engelli hibe desteÄŸi baÅŸvuruları 12 Temmuz 2021 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapılacaktır.

DiÄŸer projeler ise 12 Temmuz 2021 tarihi mesai saati sona erene kadar Ä°l Müdürlüklerine bir (1) asıl ve bir (1) kopya olarak elden verilecek veya posta ile gönderilecektir.

 Proje baÅŸvurularında istenen tüm bilgi ve belgelere eksiksiz ve doÄŸru olarak yer verilmesi gerekmekte olup, hibe desteÄŸinden yararlanmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin kendi iÅŸini kurmalarına yönelik aÅŸağıda yer alan ÅŸartları son baÅŸvuru tarihi itibariyle taşımaları gerekmektedir.

 Neler Desteklenecektir?

Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri tarafından yapılan baÅŸvuru sonrasında bütçe imkanları doÄŸrultusunda kaynak tahsis edilmesi uygun görülen projelere destek verilecektir.

vergiler dahil en fazla brüt asgari ücretin 15 katına kadar kurulacak iÅŸyeri için gerekli olan ve sözleÅŸme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere iÅŸletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyet giderlerini kapsayan “kuruluÅŸ desteÄŸi” verilecektir.

DESTEKLER

Bu proje kapsamında Engellilere 65.000 TL’ye kadar, Eski hükümlülere ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar kendi iÅŸini kurma desteÄŸi,   Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan Ä°ÅŸverenlerden Tahsil Edilen Ä°dari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyon tarafından yapılan deÄŸerlendirme sonrası veriliyor.

Desteklenecek projeler

1- Engellilerin kendi iÅŸini kurmalarına yönelik projeler,
2- Eski hükümlülerin kendi iÅŸini kurmalarına yönelik projeler,
3- Engellinin iÅŸ bulmasını saÄŸlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,
4- Engellinin iÅŸe yerleÅŸtirilmesi, iÅŸe ve iÅŸyerine uyumunun saÄŸlanmasına yönelik projeler,
5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eÄŸitimine yönelik projeler
6- Korumalı iÅŸyeri desteÄŸine yönelik projeler.