BEBKA 2020 FÄ°ZÄ°BÄ°LÄ°TE DESTEK PROGRAMI

BEBKA 2020 FÄ°ZÄ°BÄ°LÄ°TE DESTEK PROGRAMI

Bursa EskiÅŸehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 12.03.2020 tarihi itibarıyla toplam 2.000.000 TL bütçeli 2020 Yılı Fizibilite DesteÄŸi Programını ilan etmiÅŸ bulunmaktadır. 

Bursa EskiÅŸehir Bilecik Bölge Planına ve sonuç odaklı programlara uygun olarak hazırlanan Fizibilite DesteÄŸi Programına ait bilgiler aÅŸağıdaki gibidir:

Programın Amacı

TR41 Bölgesi’nin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesine, Ajansın sonuç odaklı programları çerçevesinde bölgenin yenilikçilik ve giriÅŸimcilik kapasitesinin geliÅŸtirilmesine yönelik projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesidir.

Programın Öncelikleri

2020 Yılı Fizibilite DesteÄŸi Programı kapsamında aÅŸağıdaki önceliklere uygun fizibilite tekliflerine destek saÄŸlanacaktır:

Öncelik 1: Yenilik ve Verimlilik

Bölgede Ar-Ge ve yenilik odaklı, rekabetçi üretim ve hizmet süreçlerinin yaygınlaÅŸtırılması, kaynakların verimli ve etkin kullanımının saÄŸlanmasına yönelik fizibilitelerin hazırlanması

Öncelik 2: GiriÅŸimcilik Ekosisteminin GeliÅŸtirilmesi

Bölgede giriÅŸimcilik ekosistemini geliÅŸtirilmesi ve bölgedeki giriÅŸimcilik kapasitesinin artırılmasına katkı saÄŸlayacak fizibilitelerin hazırlanması

Öncelik 3: Kırsal Kalkınma ve Turizm Tanıtım 

Bölgede kır-kent dengesinin gözetilerek kırsal alanlarda ekonomik faaliyetlerin çeÅŸitlendirilmesi ve geliÅŸtirilmesiyle sürdürülebilir kırsal kalkınmanın saÄŸlanması; yerel zenginliklerin ve turizm potansiyelinin deÄŸerlendirilerek turizmde rekabet gücünün artırılmasına katkı saÄŸlayacak fizibilitelerin hazırlanması

Öncelik 4: Yerel Kalkınma Fırsatları 

Bölgede yerel kalkınma fırsatı olarak belirlenen konularda kurum/kuruluÅŸların kapasitelerinin geliÅŸtirilmesine yönelik fizibilitelerin hazırlanması

Destek Tutarı

Bu program çerçevesinde belirtilen öncelikler kapsamında aÅŸağıdaki tutarlar kadar destek saÄŸlanacaktır:

  • Asgari tutar: 25.000 TL
  • Azami tutar: 200.000 TL

Destek Oranı

Bir fizibilite teklifinin toplam uygun maliyetinin en az %25’i en fazla ise %75’i desteklenecektir.

Kimler BaÅŸvurabilir?

  • Yerel Yönetimler
  • Üniversiteler
  • DiÄŸer Kamu Kurum ve KuruluÅŸları
  • Kamu Kurumu NiteliÄŸinde Meslek KuruluÅŸları
  • Organize Sanayi Bölgeleri
  • Teknoparklar
  • Teknoloji GeliÅŸtirme Bölgeleri
  • Endüstri Bölgeleri
  • Ä°ÅŸ GeliÅŸtirme Merkezleri Gibi Kurum ve KuruluÅŸlar
  • Sivil Toplum KuruluÅŸları
  • Birlik ve Kooperatifler

BaÅŸvuru Süresi

Fizibilite destek talepleri Ajansa ulaÅŸtığı tarihten itibaren en fazla bir ay içerisinde teknik ve mali açıdan deÄŸerlendirilecek ve baÅŸarılı bulunan baÅŸvurular destek kararı için ilk yönetim kurulu toplantısında gündeme alınarak onaylanmak üzere yönetim kuruluna sunulacaktır.

Bursa EskiÅŸehir Bilecik Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulunun vereceÄŸi destek kararları neticesinde program için ayrılmış olan toplam destek bütçesinin baÅŸarılı bulunan tekliflere tahsis edilmesinden sonra baÅŸvuru kabulüne son verilecektir. Bu bakımdan baÅŸvuruların çevrimiçi alınması için son tarih olarak 27/10/2020 tarihi belirlenmiÅŸ olmakla birlikte baÅŸvuru sahiplerinin tekliflerini sunmak için belirtilen son tarihi beklememeleri önerilir.

Destek Süresi

Program kapsamında finanse edilen teklifler için uygulama süresi asgari 6 (altı) ay, azami 12 (on iki) aydır. Bu süre, sözleÅŸmenin tüm taraflarca imzalandığı günden bir sonraki gün itibarıyla baÅŸlar.

BaÅŸvuru Süreci

Programa yapılacak baÅŸvurular Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden tamamlanacak olup, baÅŸvuru formu ve ekleri ile destekleyici belgeler baÅŸvuru aÅŸamasında Ajansa matbu olarak sunulmayacaktır.

BaÅŸvurular, https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr/ adresine girilerek KAYS baÅŸvuru modülünden yapılacak ve KAYS üzerinden üretilen proje taahhütnamesinin e-imza ile imzalanması veya taahhütnamenin ıslak imzalı olarak Ajansa teslim edilmesi ile baÅŸvuru tamamlanmış olacaktır.

Kaynak