ARICILIK KAZ VE HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ İPEK BÖCEKÇİLİĞİ PROJELERİNE HİBE DESTEĞİ

ARICILIK KAZ VE HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ İPEK BÖCEKÇİLİĞİ PROJELERİNE HİBE DESTEĞİ

Arıcılık kaz ve hindi yetiÅŸtiriciliÄŸi ipek böcekçiliÄŸine hibe desteÄŸi verilmesi Yatırımlarının Desteklenmesine Ä°liÅŸkin Uygulama Esasları TebliÄŸi Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüÄŸe girdi.

Arıcılık projelerine %50, kaz ve hindi yetiÅŸtiriciliÄŸi projelerine %75, ipekböcekçiliÄŸi projelerine %100 hibe desteÄŸi verilecek.

ARICILIK

ARICILIK KAZ VE HÄ°NDÄ° YETÄ°ÅžTÄ°RÄ°CÄ°LİĞİ Ä°PEK BÖCEKÇÄ°LİĞİ PROJELERÄ°NE HÄ°BE DESTEĞİ

Arı sütü, polen, propolis gibi arı ürünü üretmek isteyen, 50 ve üzeri arılı kovanı olan ve en az 3 yıl Arı Kayıt Sistemine kayıtlı, Arı YetiÅŸtiricileri veya Bal Üreticileri BirliÄŸine üye üreticilerimiz desteklemeye baÅŸvurabilecek. Arı ürünleri üretiminde kullanılacak makine, alet, ekipman ve seyyar arıcı barakasına %50 hibe desteÄŸi verilecek.

Ä°PEK BÖCEKÇÄ°LİĞİ

Ä°pekböcekçiliÄŸi yapan gerçek ve tüzel kiÅŸilere dut bahçesi tesisi, ipek böceÄŸi besleme evi inÅŸası, makine, alet ve ekipman alımlarına %100 hibe desteÄŸi verilecek.

KAZ VE HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ

Damızlık ve Ticari Kaz ile Ticari Hindi YetiÅŸtiriciliÄŸi Desteklemeleri çerçevesinde ise 1.000 adet kapasiteli damızlık kaz, 500 adet kapasiteli ticari kaz veya 1.000 adet kapasiteli ticari hindi iÅŸletmesi yatırımlarına %75 hibe desteÄŸi verilecek.

Hibe desteÄŸi damızlık kaz iÅŸletmelerinde yeni kümes ve kuluçkahane inÅŸaatı, makine, alet ve ekipman alımı için,

ticari kaz ve hindi iÅŸletmelerinde ise yeni kümes yapımı, makine, alet ve ekipman alımı için uygulanacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, tebliÄŸ kapsamında arıcılık projelerine  %50, kaz ve hindi yetiÅŸtiriciliÄŸi projelerine %75, ipekböcekçiliÄŸi projelerine %100 hibe desteÄŸi verileceÄŸini belirtti.

Arıcılık desteklemeleri çerçevesinde arı sütü, polen, propolis gibi arı ürünü üretmek isteyen üreticilere hibe verileceÄŸini ifade eden Bakan Pakdemirli "50 ve üzeri arılı kovanı olan ve en az 3 yıl Arı Kayıt Sistemine kayıtlı, Arı YetiÅŸtiricileri veya Bal Üreticileri BirliÄŸine üye üreticilerimiz bu desteklemeye baÅŸvurabilecek. Arı ürünleri üretiminde kullanılacak makine, alet, ekipman ve seyyar arıcı barakasına % 50 hibe desteÄŸi verilecek" diye konuÅŸtu.

Ä°pekböcekçiliÄŸi desteklemeleri kapsamında ipekböcekçiliÄŸi yapan gerçek ve tüzel kiÅŸilere dut bahçesi tesisi, ipek böceÄŸi besleme evi inÅŸası, makine, alet ve ekipman alımlarına % 100 hibe desteÄŸi verileceÄŸine vurgu yapan Bakan Pakdemirli "Damızlık ve Ticari Kaz ile Ticari Hindi YetiÅŸtiriciliÄŸi Desteklemeleri çerçevesinde ise 1.000 adet kapasiteli damızlık kaz, 500 adet kapasiteli ticari kaz veya 1.000 adet kapasiteli ticari hindi iÅŸletmesi yatırımlarına % 75 hibe desteÄŸi verilecek. Hibe desteÄŸi damızlık kaz iÅŸletmelerinde yeni kümes ve kuluçkahane inÅŸaatı, makine, alet ve ekipman alımı için, ticari kaz ve hindi iÅŸletmelerinde ise yeni kümes yapımı, makine, alet ve ekipman alımı için uygulanacak" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

BaÅŸvurular Tarım ve Orman Bakanlığı Ä°l/Ä°lçe Müdürlükleri aracılığıyla yapılacak.


Kaynak : tarimorman.gov.tr