ÜRETİMDE DİJİTALLEŞME ÇAĞRISI

ÜRETİMDE DİJİTALLEŞME ÇAĞRISI

Üretimde dijitalleÅŸme çaÄŸrısı Mınd4machınes projesi, kobi'ler ve start-up'lar tarafından saÄŸlanan dijital teknolojileri doÄŸrulamak ve benimsemek için imalat kobi'lerinin ihtiyaç duyduÄŸu sektörler arası ve sınır ötesi desteÄŸi, özellikle de üretim ve yeniliÄŸi birleÅŸtirerek tüm dijitalleÅŸme deÄŸer zincirini bütünsel olarak ele alarak kolaylaÅŸtırmayı amaçlamaktadır.  bit'te yıkıcı çözümler (donanım, yazılım, hizmetler ve baÄŸlantı, büyük veri, bulut biliÅŸim, yapay zeka, blok zinciri, ıot, siber güvenlik ve diÄŸerleri).

Mınd4machınes , iki açık çaÄŸrı [ ilki 2022'de ve ikincisi 2023'te yayınlandı] aracılığıyla kobi'lere doÄŸrudan finansal destek olarak dağıtılmak üzere hibeler ÅŸeklinde kobi'lere 3,3 milyon euro tahsis ediyor . Ayrıca, kobi'lerin yenilikçi çözümlerini büyütmelerine ve/veya yeni pazarlara ulaÅŸmalarına yardımcı olmak için hızlandırma destek hizmetleri saÄŸlanacaktır.

ÇaÄŸrının Temel Amacı

AB politikalarıyla uyumlu daha akıllı ve daha yeÅŸil bir dönüÅŸüm için en son dijital teknolojileri benimseyerek imalat sanayinin verimliliÄŸini ve rekabet gücünü artırmaktır.

Açık çaÄŸrı'nın özel hedefleri

imalat sanayisi düzeyinde tanımlanan ana zorlukları ele almaktır, örneÄŸin:

• ürün geliÅŸtirme ve kullanımının tüm aÅŸamalarında (lojistik ve tedarik dahil) bilgileri dijitalleÅŸtirin ve sistemleri entegre edilmesi;

• otonom sistemleri üretim ortamına entegre etmek;

•süreçler ve ürünlerdeki kusurları ortadan kaldırarak mükemmelliÄŸi teÅŸvik etmek;

•tüm kaynakları kullanarak verimli bir ÅŸekilde üretmek;

• üretim hizmetini etkinleÅŸtiren her ürünün benzersiz ve ısmarlama olmasına izin vererek toplu özelleÅŸtirmeyi kolaylaÅŸtırmak;

• endüstri 4.0 ve lojistik 4.0 doÄŸrultusunda daha çevik ve esnek yaklaşımları mümkün kılmak ve

daha sürdürülebilir deÄŸer aÄŸlarını beslemek için enerji ve kaynak verimliliÄŸi yaratmak.

Kimlar yararlanabilir ;

Mınd4machınes açık çaÄŸrısı, yalnızca imalat endüstrisinden bir veya daha fazla son kullanıcı iÅŸ ortağı için endüstri 4.0 teknoloji hizmet saÄŸlayıcıları olarak görev yapan kobi'lere (giriÅŸimler dahil) yöneliktir

Proje teklifleri, teknoloji saÄŸlayıcı kobi olarak tek bir baÅŸvuru sahibi tarafından bireysel olarak veya en az bir veya daha fazla sektör ortağı olan karmaşık çözümler için teknoloji saÄŸlayıcı kobi'ler olarak birden fazla baÅŸvuru sahibinin ortaklığıyla sunulabilir. Sınır ötesi ortaklıklar ÅŸiddetle teÅŸvik edilmektedir.

Proje sayısı ;

Mınd4machınes, bu ilk açık çaÄŸrı için 1 650 000 euro'luk tahsis edilmiÅŸ bir bütçeyle, aÅŸağıda ayrıntıları verilen iki mali plan dahilinde, aÅŸağıdakilere göre bölünmüÅŸ en az 19 alt projeyi desteklemeyi amaçlamaktadır.

 

Önerilen çözümün teknoloji hazırlık düzeyi

I. Yenilik desteÄŸi - endüstri 4.0 çözümlerinin test edilmesi ve doÄŸrulanması [trl 5-7]

Iı. Piyasaya git desteÄŸi - yenilikçi çözümlerin gösterimi ve ölçeklenebilirlik [trl 8-9]

Prototip oluÅŸturma, test etme, gösterme, pilot uygulama, büyük ölçekli ürün doÄŸrulama, teknik danışmanlık, pazar çoÄŸaltma ve diÄŸer hizmetler gibi faaliyetler en fazla dokuz ay süreyle finanse edilebilir.

Iıı. Ek destek olarak hızlandırma hizmetleri

Mınd4machınes açık çaÄŸrılarından alınan hibelere ek olarak, finanse edilen kobi'ler özel olarak hazırlanmış hızlandırma destek hizmetlerinden yararlanabilir. Bu hizmetler, teklif edilen endüstri 4.0 fikrinin olgunluk artışının yanı sıra kobi adayının iÅŸ geliÅŸimini desteklemek için proje ortakları tarafından eÄŸitim, koçluk ve mentorluk oturumları ÅŸeklinde sunulacaktır. Hızlandırma hizmetlerinin seçimi, yatırıma hazırlık düzeyi (ırl) çevrimiçi öz deÄŸerlendirme aracının sonuçlarına dayalı olarak açık çaÄŸrı'nın kapatılmasından sonra gerçekleÅŸtirilecektir .

 baÅŸvuru sahiplerinin baÅŸvurularından önce ırl öz deÄŸerlendirmesini doldurmaları gerekmektedir.

Yaplması Gerekenler

Teklif, imalat ÅŸirketlerinin dijitalleÅŸme ihtiyaçlarıyla ilgili olarak karşılaÅŸtıkları aÅŸağıdakiler gibi temel zorlukları ele almalıdır:

Esnek üretim sistemleri (fms): üretilen ürünün tipi ve miktarındaki deÄŸiÅŸikliklere kolayca uyum saÄŸlamak için tasarlanmış üretim yöntemi. Makineler ve bilgisayarlı sistemler, çeÅŸitli parçaları üretecek ve deÄŸiÅŸen üretim seviyelerini yönetecek ÅŸekilde yapılandırılabilir.

Kestirimci bakım: operasyonunuzdaki anormallikleri ve ekipman ve süreçlerdeki olası kusurları tespit etmek için veri analizi araçlarını ve tekniklerini kullanan teknik, böylece arızayla sonuçlanmadan önce bunları düzeltebilirsiniz

Kaynak verimliliÄŸi: sınırlı kaynakları sürdürülebilir bir ÅŸekilde kullanarak daha fazlasını yaratmak için daha az ve daha az girdi ile daha fazla deÄŸer sunmak.

Enerji verimliliÄŸi: aynı görevi gerçekleÅŸtirmek için daha az enerji kullanmak; enerji israfını ortadan kaldırır.

Akıllı paketleme: paketleme için, sensörleri ve göstergeleri içeren geniÅŸletilmiÅŸ iÅŸlev sunar. Ürün durumunu izleyin veya durum hakkında bilgi verin.

Karar destek sistemleri: kararları desteklemek için kullanılan bilgisayarlı programı bir kuruluÅŸta veya iÅŸletmede yargılar ve eylem biçimleri.

Güvenlik ve emniyet: bilgisayar sistemlerini dış ortamın tehditlerine karşı korumak olarak güvenlik ve çevreyi bilgisayar sistemlerinin olası tehlikelerinden korumak olarak güvenlik.

Akıllı lojistik: trafik sisteminin optimum kullanımı için trafik yönetimi yapılandırması ve trafikte gezinme ile verilerin etkin kullanımıyla lojistik yönetimi (organize etme, planlama, kontrol ve yürütme) kombinasyonu.

Tedarik zinciri yönetimi: bir mal veya hizmetin tüm üretim akışının, ham bileÅŸenlerden baÅŸlayarak nihai ürünün tüketiciye ulaÅŸtırılmasına kadar yönetilmesi.

MIND4MACHINES Açık ÇaÄŸrılarının Bütçesi ;

Bireysel bir baÅŸvuru sahibi tarafından sunulan teklifler için, proje başına verilen maksimum miktarı   60. 000 Euro'ya kadar - Ä°novasyon Programı ve 30. 000 Euro'ya kadar - Pazara Git Programı olabilir.

Ä°ki veya daha fazla baÅŸvuru sahibi tarafından sunulan teklifler için, proje başına verilen maksimum miktar 120.000 Avro'ya kadar - Ä°novasyon Planı ve 60. 000 Avro'ya kadar - Pazara GeçiÅŸ Planı olabilir.

Her baÅŸvuru sahibinin bütçesi , Yenilik Programı kapsamında 60. 000 Euro'yu ve Pazara GiriÅŸ Planı kapsamında 30.000 Euro'yu aÅŸamaz.

Endüstri ortağının/ortaklarının bütçesi:

proje bütçesinin dağılımı, baÅŸvuru sahibine ve ilgili sektör ortağına/ ortaklarına baÄŸlıdır ve endüstri ortağının, baÅŸvuru formunda gerekçelendirilmesi gerekir. (s) (üretici KOBÄ°'ler) proje için toplam bütçenin %20'sine kadarını alabilir.

 BaÅŸvuran(lar)dan veya sektör ortak(lar) ından herhangi bir eÅŸ finansman gerekli deÄŸildir . Bununla birlikte, projeye katılımı gerçekleÅŸtirmek için gerekli kaynaklara ve projeye katılımı süresince faaliyetlerini sürdürmek için istikrarlı ve yeterli finansman kaynaklarına sahip olmayı taahhüt ederler