1702 PATENT TABANLI TEKNOLOJİ TRANSFERİ DESTEKLEME ÇAĞRISININ 2. Sİ AÇILDI

1702 PATENT TABANLI TEKNOLOJİ TRANSFERİ DESTEKLEME ÇAĞRISININ 2. Sİ AÇILDI

1702 Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme ÇaÄŸrısının 2. si açıldı. Üniversitelerde, araÅŸtırma kurumlarında ve teknoloji geliÅŸtirme bölgelerinde geliÅŸtirilen patentli teknolojilerin sanayiye aktarılmasını saÄŸlamak için Yenilik Destek Programı kapsamında bir çaÄŸrıya çıkılmıştır.


1702 - Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme


ÇaÄŸrısı’nda üniversiteler, araÅŸtırma altyapıları, teknoloji geliÅŸtirme bölgesi ÅŸirketleri ve teknoloji transfer ofisleri Teknoloji SaÄŸlayıcı KuruluÅŸ olarak nitelendirilmektedir. MüÅŸteri KuruluÅŸ ise Teknoloji SaÄŸlayıcı KuruluÅŸun hak sahibi olduÄŸu ve ulusal veya uluslararası patentler ile korunan teknolojileri lisanslama ya da devir yolu ile edinerek ekonomik deÄŸer oluÅŸturmayı hedefleyen ve Türkiye’de yerleÅŸik sermaye ÅŸirketi olarak tanımlanmıştır. ÇaÄŸrı kapsamında bir MüÅŸteri KuruluÅŸ en az bir Teknoloji SaÄŸlayıcı KuruluÅŸun ortak baÅŸvuruları kabul edilecektir.


1702 Patent Lisans – 2021 – 2


kodlu bu çaÄŸrıda MüÅŸteri KuruluÅŸun, çaÄŸrı duyurusunda belirtilen ÅŸartları taşıyan ve Teknoloji SaÄŸlayıcı KuruluÅŸun hak sahibi olduÄŸu patent ya da patentler ile korunan teknolojileri, lisanslama ya da devir yöntemleri ile edinimine ve bu teknolojileri uygulamaya yönelik Teknoloji SaÄŸlayıcı KuruluÅŸtan yapacağı hizmet alımlarına iliÅŸkin harcama ve giderler desteklenecektir. Proje kapsamında lisanslanacak veya devredilecek patentler ile ilgili teknoloji deÄŸerleme hizmeti alımları destek kapsamında deÄŸerlendirilecektir.


1702 Patent Lisans – 2021 – 2


çaÄŸrısında projeler en fazla 60 ay süre ile desteklenecektir. Destek oranı üst sınırı büyük ölçekli MüÅŸteri KuruluÅŸlar için %60, KOBÄ° ölçeÄŸindeki MüÅŸteri KuruluÅŸlar için %75’tir. Patentlerin devredilmesi veya lisanslanmasına uygulanacak destek oranı her bir patent için aÅŸağıdaki oranlara göre belirlenecektir:

DESTEKLER


* Temel destek oranı %25’tir.
* MüÅŸteri KuruluÅŸun KOBÄ° niteliÄŸinde olması durumunda destek oranına %15 ilave edilir.
* MüÅŸteri KuruluÅŸun ÇaÄŸrı Duyurusu ekinde yer alan yüksek teknoloji sektörlerinde faaliyet göstermesi veya lisanslanan patentin yüksek teknoloji IPC sınıflarından birini içermesi durumlarında destek oranlarına %15 ilave edilir.
* Proje kapsamındaki teknoloji transferinin YeÅŸil Mutabakat çerçevesinde ÇaÄŸrı Duyurusu ekinde belirtilen eylem alanlarındaki hedeflere katkı saÄŸlaması durumunda destek oranına %15 ilave edilir.
* EPO, JPO, KIPO, CNIPA veya USPTO nezdinde tescil edilmiÅŸ patentler için destek oranına %10 ilave edilir.


* MüÅŸteri KuruluÅŸun bir ya da daha fazla teknoloji saÄŸlayıcı kuruluÅŸtan en az iki patenti lisanslaması ya da devralması durumunda destek oranına %10 ilave edilir.
* Proje kapsamında lisanslanan veya devredilen patentlerin uygulamaya alınması için MüÅŸteri KuruluÅŸun Teknoloji SaÄŸlayıcı KuruluÅŸtan yapacağı eÄŸitim ve danışmanlık iÅŸlerine ait hizmet alımı giderlerine ve patentler ile ilgili teknoloji deÄŸerleme hizmeti giderlerine KOBÄ° ölçeÄŸindeki müÅŸteri kuruluÅŸlar için %75, büyük ölçekli müÅŸteri kuruluÅŸlar için %60 destek oranı uygulanır. EÄŸitim ve danışmanlık hizmeti tutarı, toplam destek kapsamına alınan tutarın %25’ini geçemez.

ÇaÄŸrı Duyurusu
Proje Sonuçları Uygulama Planı Åžablonu
Yüksek Teknoloji Sektörleri ve IPC Sınıfları
Yeşil Mutabakat Eylem Alanları
Patent Özet Tablosu


Kaynak: TÜBÄ°TAK