1007-KAMU KURUMLARI ARGE PROJELERÄ°NÄ° DESTEKLEME PROGRAMI

1007-KAMU KURUMLARI ARGE PROJELERÄ°NÄ° DESTEKLEME PROGRAMI

 

1) Kimler Yararlanabilir?

• CumhurbaÅŸkanlığı, TBMM BaÅŸkanlığı, BaÅŸbakanlık ve Bakanlıklar ile baÄŸlı, ilgili ve iliÅŸkili kurum/kuruluÅŸları

• Doktora mezunu üniversite personeli ile en az lisans mezunu kamu/özel sektör çalışanları projede görev alabilmektedir.

2) Desteklenen Alanlar ve Destek Miktarları

• Kamu kurumları tarafından tespit edilen sorunların çözümüne ve/veya ihtiyaçlara yönelik olarak ilan edilen çaÄŸrılara üniversiteler, kamu Ar-Ge birimleri ve özel kuruluÅŸların bilgi birikimi, yetiÅŸmiÅŸ insan gücü ve alt yapı imkanları kullanılarak sunulan Ar-Ge nitelikli projeler desteklenmektedir.

• Ar-Ge’ye dayalı tedarik yöntemi, Teknolojik nitelikli ürün/sistem tedariÄŸinin ulusal kaynaklardan saÄŸlanması, Teknolojik nitelikli ürün/sistem ithalatı için yurtdışına aktarılan kaynakların daha az maliyetle yurtiçinde üretime aktarılması konuları hedeflenmektedir.

• 1007 Programına sunulan projeler iki AraÅŸtırma Destek Grubu tarafından desteklenmektedir:

• Kamu AraÅŸtırmalar Destek Grubu(KAMAG): Kamu kurumlarının Ar-Ge ile giderilebilecek ihtiyaçlarının karşılanması ya da sorunlarının çözüme kavuÅŸturulması amacıyla desteklenmektedir. • Savunma ve Güvenlik Teknolojileri AraÅŸtırma Destek Grubu(SAVTAG): Savunma gücümüzün etkinliÄŸi, caydırıcılığı ve sürekliliÄŸi için gereken milli olması zorunlu kritik teknolojilere dayalı bileÅŸen, alt sistem ve sistemleri geliÅŸtirmek amacıyla desteklenmektedir.

Desteklenecek projeler çıktılarına göre üç farklı nitelikte olabilir:

 Prototip/Sistem/Pilot Tesis Projesi: Çıktısı prototip, sistem veya pilot tesis niteliÄŸinde olan, müÅŸteri kurum ihtiyacının prototipin çoÄŸaltılması, sistemin doÄŸrudan veya çoÄŸaltılarak kullanılması veya pilot tesisin büyük tesise dönüÅŸtürülmesiyle karşılandığı, müÅŸteri kurum ihtiyacının karşılanmasının yanında ticarileÅŸtirme potansiyeli olan projeler

 Model/Yöntem/Süreç Projesi: Çıktısı model, yöntem veya süreç niteliÄŸinde olan, müÅŸteri kurum ihtiyacının bu çıktıların doÄŸrudan kullanımı ile karşılandığı ve ticarileÅŸtirme potansiyeli öncelik taşımayan projeler

 Teknoloji Birikim Projesi: Teknolojik olarak yerli üretim potansiyeli olmayan ürünleri üretebilme yetkinliÄŸi kazanma amacına yönelik, çıktısının doÄŸrudan endüstriyel ölçekte kullanılamadığı, teknolojik birikim elde etmeyi hedefleyen projeler

• Personel (yürütücü, araÅŸtırmacı, danışman, bursiyer), makine-teçhizat, sarf malzemesi, hizmet alımı ve seyahat giderleri %100 oranında desteklenmektedir. Özel kuruluÅŸların seri üretim amacıyla da kullanılabilecek makine-teçhizat talepleri en fazla %40 oranında desteklenmektedir.

• Projelerin Ar-Ge süresi en fazla 48 aydır.

3) BaÅŸvuru Dönemi

Sürekli aktif(açılan çaÄŸrı durumuna göre her yıl belirli dönemlerde)

4) BaÅŸvuru Yeri

TÜBÄ°TAK, online baÅŸvuru için http://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr