TOBB DAN NEFES KREDÄ°SÄ°

TOBB DAN NEFES KREDÄ°SÄ°

Nefes Kredisi nedir: Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi, Kredi Garanti Fonu ve DenizBank arasında yapılan bir anlaÅŸma ile verilen bir kredidir. Krediyi, Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi’ne (TOBB) baÄŸlı oda ve borsalara üye olan KOBÄ°’lere verilmektedir.

Nefes Kredisi baÅŸvuruları ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. TOBB BaÅŸkanı Rifat HisarcıklıoÄŸlu, yaptığı açıklamada, "TOBB Nefes Kredisi'ni bugün itibarıyla devreye alıyoruz. Ä°ÅŸletmelere 6 milyar liranın üzerinde kredi imkanı saÄŸlanacak. Faiz yüzde 7,50 olacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. Bu yıl anapara ve faiz ödemesi olmayacak." dedi. Peki Nefes Kredisi baÅŸvuruları nasıl yapılır?

[caption id="attachment_6706" align="alignnone" width="300"] YABANCILARIN Türkiye’de Åžirket KuruluÅŸu[/caption]

NEFES KREDÄ°SÄ° BAÅžVURULARI NASIL YAPILIR? 

25 milyon liranın altında olan küçük iÅŸletmeler bugünden itibaren üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesiyle Denizbank ÅŸubelerine baÅŸvuru yapabilecekler.

Ä°ÅžTE RESMÄ° AÇIKLAMA


TOBB BaÅŸkanı HisarcıklıoÄŸlu "Bu projede TOBB ve 365 oda ve borsa olarak, üyelerimize kısa sürede 6 milyar liranın üzerinde kredi saÄŸlayacağız. TOBB Nefes Kredisi’nin faizi yıllık yüzde 7,5 olacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. 2020 yılında ne anapara ne faiz ödemesi olacak. Cirosu 25 milyon liranın altında olan küçük iÅŸletmelerimiz bugünden itibaren üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesiyle Denizbank ÅŸubelerine baÅŸvurabilecek." dedi.


HisarcıklıoÄŸlu, daha önce 6 kez "Nefes Kredisi" projeleriyle KOBÄ°'lere "nefes" olduklarını anımsatarak, "Åžimdi yine üyelerimize nefes olmak için yola çıkıyoruz. Bu projede TOBB ve 365 oda ve borsa olarak, elimizi deÄŸil, gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Tüm kaynaklarımızı üyelerimizin emrine veriyoruz. Bu projeyle bankalar ve TOBB, üyelerimize kısa sürede 6 milyar liranın üzerinde kredi imkanı saÄŸlayacak." ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 2 hafta sonra şubelerdeki aşırı yığılma bittikten sonra, kamu bankalarının da projeye katılacağını belirten Hisarcıklıoğlu, şu ifadeleri kullandı:


"Onlarla birlikte Nefes Kredisi Projemiz daha da güçlenecek. Faiz oranımız yüzde 7,50 olacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. Bu tutar illere göre 50 bin lira ile 100 bin lira arasında deÄŸiÅŸebilecek. Bizim için önemli olan kısmı ÅŸu, 2020 yılında anapara ve faiz ödemesi olmayacak. Krediyi alan üyemiz 2020 yılı için bankanın yolunu unutacak, krediyi 2021 yılında 12 eÅŸit taksitte geri ödeyecek. Kredinin yüzde 80'i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak."

NEFES KREDÄ°SÄ° NEDÄ°R? 

Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi, Kredi Garanti Fonu ve DenizBank arasında yapılan bir anlaÅŸma ile verilen bir kredidir. Krediyi, Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi’ne (TOBB) baÄŸlı oda ve borsalara üye olan KOBÄ°’lere verilmektedir.