TKDK SEKİZİNCİ BAŞVURU ÇAĞRI İLANINA ÇIKTI

TKDK SEKİZİNCİ BAŞVURU ÇAĞRI İLANINA ÇIKTI

TKDK Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar adı altında Sekizinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.

Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) Kırsal Kalkınma bileşeni olan IPARD  Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu  TKDK 25 Kasım 2019 tarihinde Sekizinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.

Program kapsamında proje karşılığı sağlanan destekler, 5648 sayılı Kanun’la idari ve mali yönden özerk ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olarak 2007 yılında kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yönetilmektedir.

Kırsal Kalkınma 

Yanlış tarımsal uygulamalar ve fakirlik nedeniyle doğayı sömüren ve yapmış olduğu tahribat nedeniyle erozyona sebebiyet veren köylülerin bulundukları yörede alternatif geçim kaynakları yaratmak, doğru tarımsal teknikleri öğretmek, üretimin artırılması ve verimli kılınması için gerekli alt yapı hizmetlerinieğitim çalışmaları ile birlikte sunarak köylünün refah düzeyinin artırılması için gerçekleştirilen planlı faaliyetler bütünüdür.

BAŞVURU YAPILACAK İLLER

Afyonkarahisar Ağrı Aksaray Amasya Ankara Ardahan Aydın Balıkesir Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Elazığ Erzincan Erzurum Giresun Hatay Isparta Kahramanmaraş Karaman Kars Kastamonu Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muş Nevşehir Ordu Samsun Sivas Şanlıurfa Tokat Trabzon Uşak Van Yozgat

DESTEKLENECEK SEKTÖRLER

  • Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
  • Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
  • Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
  • Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
  • Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

DESTEK ORANI 

yapılacak yatırımlarda alınacak makina ekipman hizmet ve görünürlük kapsamında hibe oranları %40-50  şeklinde olacak olup verilecek toplam hibe ise 50.000.000 AVRO dur.

Bu “Başvuru Çağrı İlanı” kapsamında “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbirinden yalnızca makine-ekipman, hizmet ve
görünürlük alımları desteğine ilişkin başvurular kabul edilecektir.

Kaynak: https://www.tkdk.gov.tr/