KOSGEB KOBÄ° FÄ°NANSMAN DESTEK PROGRAMI

KOSGEB KOBÄ° FÄ°NANSMAN DESTEK PROGRAMI

KOSGEB KOBÄ° FÄ°NANSMAN DESTEK PROGRAMI KOBÄ°’lerin finansmana eriÅŸiminin kolaylaÅŸtırılmasına yönelik olarak, uygun koÅŸullarda kredi kullanabilmelerini teminen, banka tarafından iÅŸletmelere kredi kullandırılmasını müteakip faiz/kâr payının tamamının veya bir kısmının KOSGEB tarafından karşılandığı finansal destektir.

KOSGEB’in giriÅŸimcilik destek programından yararlanan ya da yararlanmayı planlayan giriÅŸimcilere, 50 bin liraya kadar yeni bir kredi programı baÅŸlatıyor. Ä°lk defa uygulanacak bu mekanizmayla, 50 bin liraya kadar alınan kredinin 10 puanlık finansman maliyetini KOSGEB karşılayacak.

Ä°ÅŸletme ve Makine Teçhizat Kredileri aÅŸağıdaki limit ve vadelerde desteklenir:

  1. GiriÅŸimci Ä°ÅŸletme için kredi üst limiti azami 50.000 (ellibin) TL, giriÅŸimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede ÅŸehit yakını olması durumunda 70.000 (yetmiÅŸbin) TL’dir.

 

(b) Stratejik ve Öncelikli Sektörlerdeki Ä°ÅŸletme için kredi üst limiti azami 500.000 (BeÅŸyüzbin) TL’dir.

 

(c) Tüm iÅŸletme türleri için, iÅŸletme kredilerinde vade azami 18 ay, makine teçhizat

kredilerinde azami 36 ay’dır.

 

Acil Destek Kredisi için üst limit, KOSGEB Ä°cra Komitesi tarafından belirlenir. Vade 36 aydır.

 

Banka tarafından iÅŸletmelere kullandırılacak; iÅŸletme, makine teçhizat ve acil destek kredilerinin faiz/kâr payı masraflarına, bütçe imkânları dâhilinde, KOSGEB tarafından belirlenen puan oranında ve koÅŸullarında destek verilecek.

Söz konusu uygulama KOSGEB Veri Tabanı’nda kayıtlı ve aktif, KOBÄ° Bilgi Beyannamesi güncel, KOSGEB Desteklerinden yasaklı olmayan ve Protokolde tanımlanan iÅŸletme türlerine giren iÅŸletmeleri kapsar. Ä°ÅŸletme türleri ÅŸunlardır:

  • GiriÅŸimci Ä°ÅŸletme,
  • Stratejik ve Öncelikli Sektörlerdeki Ä°ÅŸletme,

Protokol kapsamındaki kredi türleri ÅŸunlardır:

İlgili Finans Kuruluşları / Kurum

Akbank T.A.Åž, Türkiye Ä°ÅŸ Bankası A.Åž., Türk Ekonomi Bankası A.Åž., T. Halk Bankası A.Åž.,  QNB Finansbank A.Åž., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Denizbank A.Åž., T.C. Ziraat Bankası A.Åž., Yapı ve Kredi Bankası A.Åž., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Åž.

 

Ürün Vadesi

Ä°ÅŸletme Kredilerinde 12 ve 18 ay, Makine Teçhizat Kredilerinde 12, 18, 24, 30 ve 36 ay olarak dikkate alınacaktır.

 

Kredi Limiti :

GiriÅŸimci Ä°ÅŸletme için kredi üst limiti azami 50.000 (ellibin) TL’dir. GiriÅŸimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede ÅŸehit yakını olması durumunda 70.000 (yetmiÅŸbin) TL’dir.

Stratejik ve Öncelikli Sektörlerdeki Ä°ÅŸletme için kredi üst limiti azami 500.000 (beÅŸyüzbin) TL’dir.

 

Azami Kefalet Oranı : % 80

Ücret ve Komisyonlar : BaÅŸvuru ücreti : 500 TL Komisyon oranı : yıllık % 1
Başvurular ilgili bankalar aracılığıyla yapılabilmektedir.