İmalat Sanayinde Teknolojik Dönüşüm Finansman Desteği Programı

İmalat Sanayinde Teknolojik Dönüşüm Finansman Desteği Programı

Ä°malat Sanayinde Teknolojik DönüÅŸüm Finansman DesteÄŸi Programı Açıldı.

Ä°pekyolu Kalkınma Ajansı, imalat sanayinde (makine, metal, biliÅŸim, medikal, savunma, teknik tekstil) yenilikçi, nitelikli ve katma deÄŸeri yüksek bir üretim yapısına geçiÅŸin saÄŸlanması için 40 milyon TL destek verecek.

Ä°pekyolu Kalkınma Ajansı, yürütmekte olduÄŸu 2022 Yılı Ä°malat Sanayinde Teknolojik DönüÅŸüm Finansman DesteÄŸi Programı kapsamında uygun proje baÅŸvurularının sunulması amacıyla ilana çıkmış bulunmaktadır.

Programın Genel Amacı

Ä°malat Sanayinde (makine, metal, biliÅŸim, medikal, savunma, teknik tekstil) daha yenilikçi, nitelikli ve katma deÄŸeri yüksek bir üretim yapısına geçiÅŸin saÄŸlanması ve ileri teknoloji uygulamalarının yaygınlaÅŸtırılarak teknolojik dönüÅŸüme zemin hazırlanmasıdır.

Öncelikler

1. Orta-yüksek ve yüksek teknoloji ürünlerin TRC1 Bölgesinde üretilmesini saÄŸlamak,

2. Orta-yüksek ve yüksek teknoloji ürünlerin üretilmesine yönelik ara malzeme ve yedek parçaların TRC1 Bölgesinde üretilmesini saÄŸlamak,

3. Daha yenilikçi, nitelikli ve katma deÄŸeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik Ar-Ge ve Ür-Ge altyapılarını desteklemek,

4. BiliÅŸim sektörünün geliÅŸtirilmesini saÄŸlamak,

5. Üretim yapan firmaların teknik kapasitesini arttırmak.

Programın Bütçesi 40.000.000 TL

 Destek Limitleri Asgari: 500.000 TL Azami: 2.500.000 TL Ajans Destek Oranı %100 (Kredi Faizinin Tamamı)

 Proje Uygulama Süresi

Azami 9 Ay Program kapsamında projelerin uygulama süresi, azami 9 aydır. Proje uygulama süresi, sözleÅŸmenin tüm taraflarca imzalandığı günden bir sonraki gün itibarıyla baÅŸlar.

Projeler, Ajansın faaliyet gösterdiÄŸi Düzey 2 bölgesinde yer alan #Gaziantep veya #Adıyaman illerinde gerçekleÅŸtirilmelidir.

Uygun BaÅŸvuru Sahipleri

(Kâr Amacı Güden Tüzel KiÅŸiler) Kâr Amacı Güden Tüzel KiÅŸiler (KOBÄ°) • Ä°lgili vergi dairesine mükellef kaydı yaptırmış ve ilgili odaya kayıt yaptırmış KOBÄ° Tanımına Uyan Ä°ÅŸletmeler1 (Mikro, Küçük ve Orta Büyüklükteki Ä°ÅŸletmeler), • Ä°lgili meslek odasına kaydı bulunan ÅŸahıs iÅŸletmeleri

BaÅŸvuru Tarihleri

07.10.2022 - 21.11.2022 (Saat 17:00) Son Teslim Tarihi2 28.11.2022 Saat: 17.00