Hariçte İşleme Rejiminin İşleyişi Değişti

Hariçte İşleme Rejiminin İşleyişi Değişti

Hariçte Ä°ÅŸleme Rejiminin Ä°ÅŸleyiÅŸinde deÄŸiÅŸiklik yapılarak Kağıtsız Uygulamaya Geçildi

Ticaret Bakanlığınca bilgi ve iletiÅŸim teknolojilerinin etkin kullanılması, doÄŸru, güncel ve kesin verilere dayanan bir bilgi akışı ile karar verme süreçlerinin hızlanması amaçlarıyla oluÅŸturulan Ticaret Bakanlığı Destek Yönetim Sistemi (DYS) kapsamında ihracatçılarımız sisteme kayıt olmaya devam etmektedir.

Bu kapsamda, Hariçte Ä°ÅŸleme Rejiminin (HÄ°R) iÅŸleyiÅŸinde kağıtsız uygulamaya geçilmiÅŸ olup, ihracatçılarımızın bu rejime iliÅŸkin izin belge baÅŸvuruları ve incelemeleri 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren sadece Destek Yönetim Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Destek Yönetim Sistemi HÄ°R modülünün devreye alınması Ticaret Bakanlığı hizmetlerinden firmalarımızın en kolay ve dijital ortamda faydalanabilmesine yönelik çalışmalarımıza önemli katkı saÄŸlayacaktır.

Ä°hracatçılarımız DYS Otomasyon Sistemine yararlanıcı kayıtlarını yaptırmalarını müteakip Hariçte Ä°ÅŸleme Rejimiyle ile ilgili tüm iÅŸ ve iÅŸlemlerini sistem üzerinden yapabilecektir.

DYS kapsamında yer alan ihracatta devlet yardımı modülü de 31.12.2020 tarihine kadar kademeli olarak devreye alınacak ve Ticaret Bakanlığınca verilen tüm devlet desteklerine baÅŸvuru ve inceleme iÅŸlemleri sadece DYS üzerinden gerçekleÅŸtirilecektir.

Ticaret Bakanlığı olarak, ihracatçılarımızın ihtiyaç duyduÄŸu her türlü desteÄŸi saÄŸlamak, ihracatçılarımızın önündeki engellerin kaldırılarak yapılacak iÅŸlemlerde kolaylaÅŸtırıcı tedbirler almak yönünde çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

kaynak